Akşam 19 sularında Bayburt'a gelen güreşçileri Bayburt'a girerken Gadalar taraftar grubu karşıladı. Saat kulesi önündeki karşılamada  davul zurna eşliğinde büyük bir sevinç ve heyecan yaşandı. 

Antalya'da düzenlenen Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Bayburt Bilek güreşi takımı Büyük Erke3 kişi iki altın olmak üzere 8 altın, 3 gümüş madalya kazandı.

En az ilin 40 kişi olarak katıldığı yarışmaya Bayburt'tan 22 altın bilek katıldı. İstanbul'dan 120 sporcunun katıldığı yarışmada Bayburt takım halinde 116 puanla şampiyon olmayı başardı. 
Daha önce olduğu gibi antrenörler, il temsilcisi ve sporcular destek çağrılarını yineledi.

Milli Takım Bilek Güreşi ve Bayburt Bilek Güreşi takım antrönürü Hamit Aktaş, yaptığı açıklamada sporcularımızın 28 Şubat-3 Mart 2013 tarihlerinde Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen şampiyonada 8 altın, 3 gümüş madalya aldığını belirtti.

Organizasyonun Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu'nca gerçekleştirildiğini ifade eden Aktaş, " Türkiye’de son 3 yıldır en iyi takımız. 3 sene içinde bir üçüncülük, bir ikincilik bu yıl ise takım halinde Türkiye şampiyonu olduk. Bayburt’taki değerli işadamlarımızın desteğiyle daha da dereceler alacağımıza inanıyoruz. 15 senedir Bayburt’ta Bilek Güreşi ile uğraşıyoruz. Büyükler kategorisinde Türkiye’nin en iyi takımı şuan Bayburt’ta. 3 yıldır başarı grafiğimizi artırıyoruz. Tabi Bayburt  takımı adına mücadele eden İstanbul’da Bayburtlu sporcularımız var. Sahip Çağlar, Vedat Bozbey, Arif Ertem, Kenan Narmanlı, Adem Akdeniz kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Kendi kulüplerini bırakıp Bayburt takımını tercih ettiler. 22 sporcuyla katıldık, 8 erkek, 10 büyük erkek sporcuyla katıldık. Gençlerimiz tecrübe edindiler, büyüklerde 116 puanla takım halinde şampiyon olduk. Emeklerimiz sonucu bu yıl 8 birincilik elde ettik. Bu şampiyonada aynı zamanda milli takım seçmeleri yapıldı. Bu seçmelerde ilimiz 5 sporcu ile temsil edilecek. 90 kiloda Tuncay Başaran, 85 kiloda Vedat Bozbey, 100 kiloda Sait Çağlar, 55 kiloda İsmail Türker, 110 kiloda Arif Ertem Litvanya’da yapılacak Avrupa şampiyonasında ilimizi ve ülkemizi temsil edecek.Başarılı olan tüm sporcularımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Bilek Güreşi İl Temsilcisi İsmet Çakal ise sporcuları ile gurur duyduğunu ve Bayburtlular’dan maddi ve manevi destek beklediklerini söyledi.

AVRUPA ŞAMPİYONASINA NASIL GİDECEĞİMİZİ KARA KARA DÜŞÜNÜYORUZ.

Takım halinde çok iyi olduklarını belirten Başaran Spor Kulübü Başkanı Ünal Çelik, yurt dışına gitmek için sponsor sıkıntısı yaşadıklarını vurguladı.

5 sporcunun Litvanya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’na gideceğini ifade eden Çelik," Bunların yaklaşık 3-4 bin TL masrafı var. hal böyle olunca da birinci olmak bizim pek işimize gelmiyor. Geçen yıl da yarışmaya gönderirken sponsor sıkıntısı çektik. Bu sene de yine aynı sorunumuz var. Nasıl gidecekler diye kara kara düşünüyoruz. Yarışmaya gidiyoruz bir sıkıntı. Yarışmada dereceye giriyoruz, yurt dışına gideceğiz o ayrı bir sıkıntı. "dedi.

2000 yılından beri aktif bir kulüp olduklarını ve şampiyonaya  her yıl katıldıklarını belirten Çelik,  Buruk bir sevinç yaşadıklarını buna karşın Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve İl Özel İdare’nin destekleriyle moral bulduklarını fakat sponsor bulmakta sıkıntı yaşadıklarını belirtti. 

Çelik işadamları ve mülki amirlerinden destek isteğinde bulundu. 
DETAY GEÇİLECEK

DERECE ALAN İSİMLER ŞÖYLE:

55 Kg / İsmail Türker - Sol Kol 1. 
85 Kg / Vedat Bozbey - Sağ ve Sol Kol 1.
90 Kg / Tuncay Başaran - Sağ ve Sol Kol 1.
100 Kg. / Sahip Çağlar  - Sol Kol 1.ve Sağ Kol 2.  
110 Kg. / Arif Ertem - Sağ ve Sol Kol 1. 
+110 Kg / Cavit Kahraman – Sağ ve Sol Kol 2.