Başkan Yıldız, “15 Temmuz 2016 günü içimize sızmış hainlerin dış mihraklardan aldığı destekle devletimize yönelik gerçekleştirdiği hain darbe girişimi milletimizin sinesine çarparak geri dönmüştür. Bin yılı aşkın bir zamandır Anadolu’da varlığını sürdürüren Türk Devlet geleneği şanlı tarihinden aldığı güçle vatansızlara yeniden bir ders vermiş, bu uğurda şehitler vermiştir. O gün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıkan ve devletine sahip çıkan aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimizin daha aydınlık bir geleceğe yürüdüğünde şüphemiz yoktur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilelerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Özgür ve tarafsız basının o gece verdiği sınava da dikkat çeken Yıldız, “O gece ve sonrasındaki süreçte darbe girişimine tüm gücüyle karşı duran medyamız, halkın özgür haber alma hakkını sonuna kadar savundu. Demokrasi sınavından alnının akıyla çıkan tüm meslektaşlarımı kutluyorum” diye konuştu.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün ülke genelinde olduğu gibi Bayburt’ta da coşkuyla kutlandığını ve kutlamaların 3 gün olarak planlandığını belirten Yıldız, kutlamalarda emeği geçen tüm kurum, kuruluş, derneklere teşekkür ettiğini kaydetti.