Hastane önünde bulunan İbn-i Sina Caddesi üzerinde kaldırım çalışmalarını aralıksız devam ettiren Bayburt Belediyesi, Bayburt’ta daha önce hiç yapılmamış bir hizmeti de engelli vatandaşlara sunacak.

 

Daha önce yaptığı çalışmalarda yürüme engelli vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde çalışmalarını gerçekleştiren Bayburt Belediyesi, görme engelli vatandaşlar için de düğmeye bastı.

Belediye, İbn-i Sina Caddesi’ndeki kaldırımları hem yürüme engelli hem de görme engelli vatandaşların daha rahat kullanabileceği şekilde yaparak Bayburt’ta bir ilke daha imza atmış oldu.

 

Kaldırım yüzeyini hissedilebilir yüzey kaplamayla döşeyen belediye ekipleri, görme engelli vatandaşların sıkıntılarını da gidermiş oldu. Kaldırım üzerinde yapılan kılavuz izler sayesinde görme engelli vatandaşların ulaşımlarını daha rahat hale getirecek.

 

Belediye Başkanı Polat, Müjdesini Böyle Vermişti

 

Geçtiğimiz aylarda Sakatlar Haftası dolayısıyla engelli vatandaşlarla kahvaltıda bir araya gelen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, engelli vatandaşlar için yapılacak farklı çalışmaların müjdesini vermişti.

 

Belediye Başkanı Polat yapılacak çalışmalar hakkında şunları kaydetmişti;

“Engelli vatandaşlarımızın kaldırımlarla ilgili taleplerini muhakkak değerlendireceğiz ve gerekli düzenlemeler için bu yıl ciddi bir çalışma başlatacağız. Görme engelli vatandaşlarımızla ilgili belediyemizdeki bir personelimiz şu anda araştırma yapıyor. Nokta nokta ve takip eden çizgilerden oluşan sarı karolardan biz de yapacağız ve görme engelli vatandaşlarımızı bu sıkıntıdan kurtaracağız. Şu anda onun kalıbını hazırlamak için araştırmalar yapıyoruz. Engelliler Bayburt'ta daha rahat hareket edebilecekler.”