Belediye Başkanı, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, çocukların sağlıklı, güçlü, bilgili, yetenekli olması ülkemizin varlığının en büyük güvencesi olduğunu kaydetti.

“Çocuklar bizim en değerli varlıklarımız, toplumun geleceği, insanlığın umududur” ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Polat, geçmişi geleceğe taşıyacak olan çocukların şiddetten uzak, sıcak bir sevgi ortamında yetişmesi, gelecek nesillerin sigortası olduğunu vurguladı.

Bize En Güzel Örnek, Sevgili Peygamberimiz (SAV) Olmuştur

Belediye Başkanı Polat, çocuk sevgisinin önemine dikkat çektiği mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İnsanları bir arada tutan en önemli etken karşılıklı sevgidir. Psikologların ortaya koyduğu bir gerçek vardır;‘İnsan, sevme yeteneğini sevilerek kazanır. Sevmeden önce sevilmeyi öğrenir.’ Bu nedenle çocukluğunda sevgiye doymamış fertler, hem başkalarını sevemez hem de dengeli bir kişilik geliştiremezler.Çocuğu sevmek demek, onu maddi refaha boğmak demek değildir. Çocuğu sevmek demek, ona vakit ayırıp onunla bütünleşmektir.

Âlemlere Rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet (SAV), çocuklara ayrı bir değer verir, her fırsatta çocuklara karşı beslediği sevgi ve merhamet hislerini göstermekten geri durmazdı.Öncelikle kız-erkek ayrımını ortadan kaldırmıştır.Her alanda olduğu gibi çocuklara sevgi, şefkat, merhamet ve onlara değer verme hususunda da bizlere en güzel örnek olmuştur.Çocuklara olan sevginin en önemli tezahürünü, onları öpmekle gösteren sevgili Peygamberimiz (SAV), bir çocuk gördüğü zaman mübarek yüzü neşe ve sevinç kaplardı.

Bütün hayatı, bizim için en güzel örneklerle dolu Hz. Peygamberimiz (SAV), gayrimüslim çocuklara da aynı merhamet ve sevgiyle yaklaşması, ‘DünyaÇocuk Haklarının’ ne kadar önemli olduğunu bizlere göstermiştir. Ama ne yazık ki dünyanın birçok yerinde gerçekleşen savaşların ve şiddetin en masum kurbanları, çocuklar oluyor. Savaşlar, silahlı çatışmalar dünyanın her coğrafyasında en çok çocukları vuruyor. Çocukların çocukça yaşadığı, çocuk haklarının tam işlendiği bir dünya inşa edilmesi temennisinde bulunarak, her çocuğun öncelikle sağlık, eğitim ve diğer tüm imkânlardan yararlanma, barış ve huzur dolu bir dünyada hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahip olduğunu vurgulamak istiyorum.”

Üzerimize Düşen Görevi, Severek Yaparken Son Derece Mutlu Oluyoruz

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, çocukları geleceğe daha emin adımlarla hazırlamayı, onların her türlü maddi ve manevi ihtiyacını karşılamayı, eğitimli, ahlaklı, sosyal ve kültürlü bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için bir Belediye Başkanı olarak üzerine düşen her görevi severek yaptığını ve bunları yaparken de son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

Bayburt Belediyesi’nin çocuklarımız için gerçekleştirmiş olduğu faaliyetleri anlatan Belediye Başkanı Polat, mesajını şu şekilde sürdürdü:

 “Hiç şüphesiz, vatandaşımız, evladını yetiştirmek, onu geleceğe daha emin adımlarla hazırlama sorumluluğunu yerine getiriyor. Ne mutlu bizlere ki çocuklarını el üstünde tutan bir topluma sahibiz. Bizler de Bayburt Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi severek yerine getirmeye gayret ediyoruz. Bunları yaparken de son derece mutlu oluyoruz. Çocuklarımızı geleceğe emin adımlarla hazırlamak, onların her türlü maddi ve manevi ihtiyacını karşılamak, eğitimli, ahlaklı, sosyal ve kültürlü bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla zaman zaman düzenlediğimiz etkinliklerin yanında, onlara daha modern, daha güvenli oyun parkları yaptık.

Belediyemiz bünyesinde yer alan Tiyatro Ekibinin fedakârlık göstererek, organize ettiği etkinliklerimizde, çocuklarımızı bir taraftan eğlendirirken bir taraftan da onlara eğitim ve özgüven veriyoruz. Hafta sonları birçok seans halinde gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklere katılımın yoğun olması ve özellikle ailelerinin de iştirak etmesi bizleri son derece memnun ediyor. Yine her düzenlediğimiz etkinlikte mutlaka çocuklarımızın geleceğin parlak insanları olması için onlara kitap dağıtıyoruz. Yeter ki onlar bu kitapları okusunlar, geleceğe daha iyi hazırlansınlar.

Yine geçtiğimiz hafta sonunda organize ettiğimiz Uçurtma Şenliği’nde çocuklarımıza özel bir gün ayırdık. Şair Zihni Kent Ormanı’nda düzenlediğimiz bu özel günde onlara binlerce uçurtma dağıtarak çocuklarımızın gönüllerince eğlenmesini sağladık. Çünkü eğlenmek onların en doğal hakkı. Tabi belediye olarak eğlendirirken, eğitmeyi ve özgüven kazandırmayı da ihmal etmiyoruz.

Çocuklarımızın sağlıklı, güçlü, bilgili, yetenekli olması ülkemizin varlığının en büyük güvencesidir. Bu minval üzere hareket ederek, son iki yılda bütün mahallerimizde oyun parklarını daha güvenli ve daha modern bir şekilde yaptık. Çocuklarımızın daha güvenli hareket etmesini sağlamak amacıyla parklarımızın etrafını duvarla örerken, ailelerinin de bir taraftan çocuklarını takip ederken bir taraftan da komşularıyla hoş sohbet etmelerini sağlamak amacıyla parklarımıza kameriyeler yerleştirdik. Yine yetişkinlerin de bu parklarımızdan istifade etmeleri için parklara fitness aletleri monte ettik.

Bir eğitimci olarak eğitimde somutlaştırmanın ne kadar önemli ve etkili olduğunu bildiğim için, çocuklarımızın çizgi filmlerden izledikleri ve hikâye kitaplarından okudukları karakterlerin maketlerinin bir arada olduğu Masal Parkı yaptık. En değerli varlıklarımız, toplumun geleceği ve insanlığın umudu olan çocuklarımızı okullarında da yalnız bırakmıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte uyguladığımız “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında onlara yine en büyük katkıyı Bayburt Belediyesi olarak biz sağlıyoruz.”

Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlayan Belediye Başkanı Polat, son olarak çocuklara huzurlu, mutlu, sağlıklı, neşeli ve aydınlık bir gelecek diledi.