Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Bayburt Belediyesi Hayvan Pazarında satışa sunulan Kurbanlıkları ve Hayvan yetiştiricilerini ziyaret eden Belediye Başkanı Memiş ve beraberindeki heyet Hayvan üreticilerinden Kurban Satışları hakkında bilgi aldılar.

Bayburt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Raif Kalekahyası ve Veteriner Muhammet Mesut Çavdar’dan bilgi alan Memiş,

“ Hayvan pazarını İl Başkanımız Hakan Kobal ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdülkadir Karabulut ile ziyaret ederek bayram öncesi bereketli ve bol kazançlı satışlar dileklerimizi Çiftçilerimize ilettik.

 Kurban'ın toplumsal manada sosyal boyutu ağır basan dini bir olgudur ve yılda bir kez ve dört gün süren, ekonomik boyutu da olan kurban, halk sağlığı, hayvan sağlığı, çevre sağlığı ve gıda güvenilirliği yanında hayvan refahı açısından da önemlidir. Bu nedenle Veteriner İşleri Müdürü Raif Kalekahyası ve Veteriner Muhammet Mesut Çavdar’dan hayvan yetiştiricilerimize gerekli desteği vermelerini ve Kurban vazifesini yerine getirmek için Kurbanlık alımı yapan vatandaşlarımıza da gerekli yardımları esirgememelerini söyledik.

Kurban Bayramında da en hijyenik anlamda hem insan sağlığı hem de hayvan sağlığı açısından ve çevre duyarlılığı bakımından en temiz ve en sağlıklı kurban kesimi yapılabilecek yerleri belirleyerek vatandaşlarımızı oralarda kurban kesmeleri konusunda bilinçlendiriyoruz” dedi.