Bu Şehrin Mimarisi Güzel Olmalı
Toplantıda alınan ortak kararların uygulanmasını da isteyen Başkan Memiş şöyle devam etti: 

“Bir de sizden 2 tane isteğim var. Birincisi yaptığımız binaların dış cephesi güzel olsun,  3 veya 4 blok olarak yapılan sitelerde de çevre düzenlemenizi yapmadan ruhsat talebinde bulunmayın. Öncelikle inşaatınızı bitirin çevre düzenlemesini, yeşillendirmesini yapın bitirin son bu taleple gelin.  Derler ki insanın estetik olanı ahlaklı olanıdır. Şehirlerin estetik olanı da mimari formu güzel olandır. Biz bu şehri ahlaklı bir şehir olarak düşünüyoruz ve diyoruz ki bu şehrin mimarisi güzel olmalı.”
 
Mimari  Güzellik Anlayışına  Çevre Düzenlemesini de Katıyoruz
“Bu mimari forma binanın şeklini de katıyoruz çevre düzenlemesini de katıyoruz. Sizin bu konuda karar vermeniz lazım.  Bayburt’u güzelleştirmek için sadece resmi kurumlar değil herkes taşın altına elini koymalı; eğer bu olursa Bayburt’un modern bir kent görünümüne ulaşması daha çabuk olur. Gezilip görüldüğünde akılda kalıcı ve insanların tekrar tekrar gelip gezmek isteyeceği bir Bayburt idealine daha hızlı bir şekilde ulaşırız.”

Toplantı, İmar ve Şehircilik Müdürü Teoman Hakan Orhan’ın şehir imarı ile ilgili bilgi vermesi ve görüş alışverişiyle devam etti.