Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat: “Bayburtlunun, eşsiz bir kahramanlık destanı yazarak gerçekleştirdiği milli mücadelenin taçlandığı gün olan 21 Şubat kutlu ve mutlu olsun” dedi.

           Polat mesajında şu ifadelere yer verdi:“Dede Korkut diyarında yazılan kahramanlık destanı, milli tarihimizin kaydettiği en önemli ve en şanlı mücadeleden biri olmuştur. Bu mücadele; toplum olarak yakılmış, yıkılmış, istila edilmiş bir coğrafya üzerinde yeniden dirilişimizin ifadesidir.

           21 Şubat 1918, inancın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihidir. Vatan için siper edilmiş göğüslerin, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla birleşmiş yüreklerin ve bağımsızlık yolunda kenetlenmiş ellerin tarihidir.

               Kendisinden sonra gelecek yeni nesillerin hürriyetini, canından aziz sayan bir inancın bayraktarlığını yapmış bir millet olarak vatanımıza, milletimize, namusumuza, birlik ve beraberliğimize göz dikenlere tarihin her döneminde gereken dersleri vermesini bilmişizdir.

               Bu vesileyle tüm hemşehrilerimin kurtuluş gününü tebrik ediyor, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum."