Bütün Bayburtlular Seferber Oldu

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Kur’anı Kerim’den Hadid suresi 10’uncu ayetin “Ne oluyor size ki, semâların ve arzın mirası Allâh'a ait olduğu hâlde (sonunda her şeyinizi dünyada terk edeceğiniz hâlde), Allâh yolunda infak etmiyorsunuz?” mealini okuyarak, “Bu ayeti kerimeyi Bayburtlular her zaman duyduğu gibi şimdi de duydu. Allah Resulü’nün “Veren el, alan elden daha üstündür.” ve “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir.” ifadelerini Bayburtlu hemşehrilerimiz, büyüğünden küçüğüne, kadınından erkeğine, sağından solundan herkes duydu ve bir TIR olarak başlanılan bu yardım kampanyası şu anda 3 TIR olarak gerçekleşmiş oldu” dedi. 

Bayburtlular Bu Tırlara Her Şeyden Önce İnsanlık Koydu

Kampanyada fikri, maddi ve manevi emeği geçen herkese insanlık adına teşekkür eden Belediye Başkanı Polat, “Bayburtlu bu TIR’lara un koydu, battaniye koydu, temizlik malzemesi koydu ama onun ötesinde insanlık koydu. Bayburt’un sevgisini koydu. Merhametini şefkatini koydu.  Televizyonlarda bizden yardım isteyen o yetim çocuğun isteğini duydu. Bizim asıl kalbimizden giden de bu değerlerdir. Allah (CC) Kur’anı Kerimde, “Kestiğiniz kurbanların ne eti ne de kanı Allah’a ulaşır. Ulaşan sizin takvanızdır.” buyuruyor. İnşallah yardımlarımızı Allah’ın rızasını kazanma amacıyla yaptık” diye konuştu. 

Yaptığımız Yardımlar, Türkiye’nin İtibarına İtibar Katıyor

Türkiye'nin 10 yıl önce Birleşmiş Milletler'in listesine göre yardım alan ve fakir ülke konumunda olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Polat, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“10 yıl önce Türkiye, Birleşmiş Milletler’in listesinde yardım alan bir ülkeydi, fakir ülkeydi. Allah’a şükrolsun ki, şuanda yardım eden ülkeler arasına girdik. Yine 10 yıl önce değişik vesilelerle yapmış olduğumuz yardımlar, ancak Kızıl Haç Örgütü kanalıyla Somali’ye Myanmar’a Bosna Hersek’e ulaşırdı. Ve bizim itibarımız yerine başkalarının itibarı hep gündeme gelirdi. Ama şuanda uluslararası 10’dan fazla yardım yapan kuruluşumuz var.  Artık yaptığımız yardımlar Türkiye’nin itibarına itibar katıyor.” 

Türkiye Dostuna Ümit, Düşmanına Korku Veriyor

 

“Türkiye gerçekten dostuna ümit, düşmanına korku veriyor. Çünkü bizim hinterlandımız 24 milyon kilometre karedir. Ecdadımızdan kalan mirasımız ve etki alanımızla irtibat kuruyor olmamız, bazılarının uykusunu kaçırıyor. Ama biz uykuları kaçsın diye yapacaklarımızdan asla vazgeçecek değiliz. Filistin’e yardım etmeye devam edeceğiz. Myanmar’ın yanında olmaya devam edeceğiz. Sudan’a uzanan el olmaya devam edeceğiz. Arakan’daki Müslümanlar bizden destek almaya devam edecek. Her şeye rağmen diyoruz ki, İHH’nın itibarı, Türkiye’nin itibarıdır. Yardım uzatabildiğimiz kadar büyük devlet olabiliriz. İHH’nın depolarını basıp da İHH’nın itibarını zedelemeye çalışanlara inat, MİT’in TIR’larını durdurup da Türkiye’nin Suriye’deki Türkmenlere gönderdiği yardımı durduran iradeye inat, Türkiye dünyadaki itibarını daha da büyütmeye devam edecektir. Ben tekrar bu kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın.” 

Bu, Bayburt’un Bir Duruşunun İfadesidir

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Bayburt Temsilcisi İlhami Polat ise toplanan yardım malzemeleri ile ilgili şu şekilde bilgi verdi:

“Bu araçlarımızda toplam 30 ton un bulunmaktadır. 4 ton makarna, 500 adet battaniye, cici bebe, çay şeker, bakliyat, 500 kilo yağ, temizlik malzemeleri, kışlık bot ve ayakkabı, çocuklar için giyecek ve yiyecek malzemesi, süt ve mama, hazır çorbalar ve giysiler vardır. Bizim hedefimiz Bayburt’tan bir TIR hareket ettirmekti; Mevla’m nasip eyledi. Yetimlerin duasıyla ikinci TIR’a başladık, onu doldurduk üçüncüye başladık, üçüncüyü de oldurduk dördüncüye de başladık ama onu yetiştiremedik. Allah’a binlerce şükürler olsun ki, Bayburt el ele verdi. İliyle, ilçesiyle, beldesiyle, 180 pare köyüyle bir bütün olarak malzemeleri bu araçlara takviye ettik. Bu, Bayburt’un bir duruşunun ifadesidir. Hayırseverliliğinin ifadesidir.”

Bu, Bizim Gurur Vesilemizdir

 “Yanı başımızda komşumuz olan Suriye’de bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Burada kim haklı, kim haksız diye değerlendirmek bizim görevimiz değildir. Bizim amacımız tamamen insani amaçlı olup, oradaki aç ve açıkta kalan insanlara insani yardım malzemesini ulaştırmaktır. Elhamdülillah biz bunu başardık ve bu emanetlerinizi biraz sonra yapacağımız dualarla götürüp oradaki kardeşlerimize teslim edeceğiz. Bu bizim gurur vesilemizdir. Bu kampanya çerçevesinde bugün 81 ilden de aynı anda 200 tane yardım konvoyu hareket etmektedir. Bu kampanya çerçevesinde nasip olursa 28 Şubat’a kadar 500 TIR insani yardım malzemesini oradaki kardeşlerimize ulaştıracağız. Bu bir mesajdır, bu bir duruştur.” 

İnsan Hak ve Hürriyetlerinin İhlal Edildiği Her Yerde Biz Varız

“Buzullarda sıkışan bir balina için dünya ayağı kalkerken, yanı başımızda alevlenen bu ateş için Allah’ın bir kulunun sesi çıkmamaktadır. İnsani Yardım Vakfı olarak insan hak ve hürriyetlerinin ihlal edildiği her yerde biz varız ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bu savaşın başladığı günden itibaren şimdiye kadar İnsani Yardım Vakfı olarak, 2 bin 200 TIR göndermek suretiyle yardım yapıldı. Ve son kampanya ile 500 TIR nasip olursa oraya ulaştırılacaktır. Hiçbir STK’yı ayırt etmeden Bayburt Sivil Toplum Platformu olarak tek yürek olduk ve bu araçları doldurduk. Bayburt’taki bu yardımların ulaştırılması konusunda, toplanması konusunda, bizlere destek veren başta sayın valimize, şehrimizin belediye başkanına, STK’lara, sisyasi partilerimize, teşekkür ediyorum. Allah hepsinden ve hepimizden razı olsun.”

Bayburt’umuzun Sağduyusu İle Toplanan Yardımlar, Son Üç Günde 3 Tır Haline Dönüştü

Törende, Bayburt Sivil Toplum Platformu adında bir teşekkür konuşması yapan Memur-Sen Bayburt İl Temsilcisi Fikret Özbey, “Bir tır amacıyla yola çıktığımız şu yardım kampanyamız, kısa süre içerisinde Bayburt’umuzun sağduyusu ile son üç günde 3 tır haline dönüşmüştür. Bayburt’un bu duyarlılığı, dünyada ve Türkiye’deki mağdurlara karşı bakışının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Manevi duygularımızı, yardım duygumuzu, kaybettik zannettiğimiz bir anda, bu duygularımızın bastırılmış olmasına rağmen, kaybolmadığını açık ve net gördük. Bu yardım kampanyasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra 3 yardım tırı, Bağlarbaşı İmam Hatibi Necati Temel'in yaptığı duanın ardından Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki İHH depolarına gitmek üzere yola çıktı.