Bayburt merkez olmak üzere 6 ilde yapılan operasyonunda uyuşturucu ve ruhsatsız tüfek ele geçirildi, olayda 17 kişi gözaltına alındı.

Bayburt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik başlatılan mücadele sonucunda, Bayburt, Trabzon, Samsun, Gümüşhane, Van ve İstanbul'da önceden belirlenmiş adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyon sonucu Bayburt'ta S.Ş, İ.A, T.D, Ö.A, S.G, E.Ç, S.K. ve S.B. Trabzon'da N.Y, R.Y, R.G, Ç.K, H.Y, Van'da M.B, Gümüşhane'de S.K, İstanbul'da T.A. ile Samsun'da Ş.Ç. olmak üzere toplamda 17 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin üzerlerinde ve bulundukları mekanlarda yapılan aramalarda, 325 gram toz esrar, kubar ve plaka halinde bir miktarı satışa hazır esrar maddesi, 196 kök hint keneviri, 15 gram kenevir tohumu, kurusıkı tabanca, iki fişek, ruhsatsız av tüfeği ve telsiz ele geçirildi.

Gözaltına alınan 17 kişiden 9'u Bayburt Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri yapıldıktan sonra Bayburt Adliye Sarayı’na sevk edildi.

8 şüpheli ise, Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.