Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen programa Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Belediye Meclis Üyesi Yaşar Bilgeoğlu, Milli Piyango İdaresi Daire Başkanı Ekrem Gürsoy, Şube Müdürleri Mustafa Kotan, Burhan Kartal, protokol üyeleri ve vatandaşlarımız katıldı.

 

Sanatçılar Çoşturdu

İkramiye çekilişinden sonra sırasıyla TRT Erzurum Radyosu Ses Sanatçısı Tülay Özer, Bayburtlu Türk Halk Müziği yorumcusu Uğur Murathan ve Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Oğuz Aksaç sahneye çıktı.

 

Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat’ın elinden çekilişi yapılan büyük ikramiye İstanbul’a gitti. Programa gelen konuklar arasında şanslı beş talihliye de çekilişle televizyon hediye edildi.

 

Belediye Başkanı Polat gecede bir konuşma yaptı ve Bayburt’ta belediyemizin yaptığı hizmetlerden bahsetti.

 

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat konuşmasında özetle şunları dile getirdi;

“Vatandaşlarımız zaten Bayburt’ta yaptıklarımız görüyorlar. İki sene önce Bayburt’ta her ailenin yakından hissettiği bir su sorunu vardı bu sorunu çözdük. İki sene önce Bayburt’ta doğalgaz kullanan aile sayısı 2000’di şuanda 9000 yani yüzde 90’a çıktı.

Ve bu sene özellikle 3 ay önce başlattığımız çalışmayla Bayburt’un cadde ve sokaklarındaki deforme olmuş, bozulmuş kaldırımları yenilemeye devam ediyoruz.

 

Yolları asfaltlama çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. 184.000 metre karelik bir alana Şair Zihni Kent Ormanımızı yaptık. Özellikle şehrimiz yoğun göç veren bir yer olduğu için il dışında yaşayan çok insanımız var. İstiyoruz ki onlar yaz aylarında Bayburt’a geldiklerinde dinlenecekleri, gezecekleri, eğlenecekleri, piknik yapabilecekleri mekânların sayısı artsın. Bunun içinde Kent Ormanı’nı gerçekleştirdik. Saklı Cennet projemiz ise şuanda uygulama aşamasında.

 

Çoruh’u Bayburt’a kazandırmak adına Çoruh kenarında peyzaj çalışmaları başlattık. Şuana kadar yaklaşık 1000 metrelik bir alanda peyzaj çalışması yaptık bu çalışmamız devam ediyor.

Uzun vadede hedefimiz Çoruh’u Bayburt’a kazandırmak. Bayburt’un yüzünü Çoruh’a çevirmek, Bayburt’u Çoruh’la bütünleştirmek suretiyle Çoruh’u Bayburt’un güzelliğine güzellik katan bir unsur haline getirmek.

 

Bayburt gerçekten tarihi ve doğal güzellikleriyle büyük bir turizm potansiyelini içinde barındırıyor ve bu uyuyan devi harekete geçirmek istiyoruz.  Özellikle yaz aylarında sıcaktan ve nemden dolayı sahillerde bunalan vatandaşlarımızı doğa turizmi için Bayburt’a davet ediyoruz. Öncelikli hedef kitlemiz Bayburt’tan yurt dışı ve şehir dışına giden hemşerilerimiz sonraki hedefimiz ise bütün insanımız. Herkesi, Bayburt’un yazları hiçbir yerde bulunamayan havasından ve suyundan faydalanmaya davet ediyoruz. Diğer yandan doğal güzelliklerimizi korumaya ve yaşatmaya gayret ediyoruz.

 

Bayburt gelecekte bu bölgenin parlayan bir yıldızı olacak. Özellikle Erzurum’la bağlantımız Kop Tüneli ile, Karadeniz’le bağlantımız Salmankaş Tüneli ile çok daha hızlı hale gelecek. Bayburt artık ulaşım sorunlarını da hallederek eskiden tarihi İpek Yolu’nda oynadığı önemli role yeniden sahip olacak. Bayburt turizm şehri olduğu kadar artık bir de üniversite şehri. Üniversitemiz Sayın Başbakanımızın 2007’de verdiği sözden sonra 2008 ‘de kuruldu ve bugün 5 bin 300 öğrencimiz var. Toplamda nüfusumuzun 6 binini Bayburt Üniversitesi oluşturuyor. Amacımız turizm ve üniversite şehri olmak için gerekli alt yapıyı teşkil edecek yatırımlara devam etmektir.”



iklimsahalkali.com