Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı Bayburt’ta 70 köy yolunun kapamasına neden oldu. Doğu Karadeniz Bölgesi'ni etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Bayburt’ta 70 köy yolunun kapandığı bildirildi.

Bayburt’ta kar kalınlığı şehir merkezinde 15 santimetreye yükselirken yüksek kesimlerde kar kalınlığının 40 metreyi aştığı bildirildi.

Bayburt İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Şube Müdürü Halil İbrahim Kadakal’ın verdiği bilgiye göre Bayburt’ta 70 köy yolu ulaşıma kapandı.

9 ekip ile İl Özel İdare araçlarının kar açma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Kadakal, " 70 köy yolumuz kapalı. Akşam başlayan kar yağışı ve fırtına köy yollarımızın kapanmasına neden oldu. 9 ekip ile çalışmalarımız devam ediyor. Kar yağışı olmaz ise bütün köy yolları açılacak ve okul servislerimiz öğrencileri okullarına ulaştıracak."dedi.

Bayburt’un kuzey kesimlerinde kar kalınlığının 35 santimetreyi aştığını belirten Kadakal, şehir merkezinde kar kalınlığının 15 santimetre, Bayburt’un doğu, batı ve güney kesimlerinde ise 30 santimetreye yaklaştığını bildirdi.

Kop geçidinde tuzlama çalışmaları yaptıklarını kaydeden Karayolları 12. Bölge 121. Şube Kop Bakımevi Ekip Şefi Davut Uzunlu Kop Geçidi’nin ulaşıma açık olduğunu söyledi.

Metoroloji Genel Müdürlüğü Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.  Bayburt’ta sıcaklıkların Pazartesi en düşük eksi 18 en yüksek eksi 6, Salı günü ise eksi 20 en düşük eksi 4 derece olması bekleniyor. Pazartesi ve Salı çok bulutlu geçecek ilde Çarşamba’dan sonra kar yağışı tahmin ediliyor.