Şair Zihni Kültür Sitesinde Şehit Sebahattin BOZO Lisesi tarafından düzenlenen anma programı saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başladı.         

             Günün anlam ve önemini belirten konuşma özgür ŞAHİN isimli öğretmen tarafından yapıldı. Sibel TOPÇU isimli öğrencinin CENK MARŞI adlı şiiri seslendirmesinin ardından, Milli Şairimiz Mehmet Akif’in hayatını anlatan slayt gösterisi sunuldu.

             Günün anısına bir öğretmen ve öğrenciler tarafından Vali Hasan İpek’e çiçek sunuldu.

            İstiklal Marşımızı okuyan öğrenci salonu dolduran yüzlerce kişi tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Aynı öğrenci koynundan çıkarıp öptüğü Türk Bayrağını Vali Hasan İpek’e takdim etti.            

             İstiklal Marşımızın kabulü ile ilgili piyesin ardından günün anısına düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında ilkokul resim dalında birinci olan Hayırseverler İmam Hatip ortaokulu öğrencisi Ceylin Şirin ARSLAN, şiir dalında birinci olan Şehit Erdal Eraslan ortaokulu öğrencisi Ali ALBENİ ve Kompozisyon dalında Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Kübra TÜRK’e ödülleri Valimiz Sayın Hasan İPEK tarafından, ikinci olan kaleardı 75. Yıl ilkokulu öğrencisi Şevval Azra HANCI, Hoca Ahmet Yesevi ortaokulu öğrencisi Sedanur BATTAL ve Bayburt Fen Lisesi öğrencisi Mervenur DEVELİ’ye Belediye Başkanı Hacı Ali POLAT,  üçüncü olan Şehit Recep Eşiyok İlkokulu öğrencisi Yasin TULUK, Kaleardı 75. Yıl ilkokulu öğrencisi Busenur KAHRAMAN ve Korkut Ata Lisesi öğrencisi Süveyda Nur SAKA’ya da Cumhuriyet Başsavcısı Erkan KALKAN tarafından çeşitli hediyeler verildi.