Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yaptığı operasyonlarda tarihi eser kaçakçılığı yapan şahıslar yakalandı. Ayrıca iki ayrı operasyonda ise 90,84 gram esrar, 3 adet sahte 100 liralık banknot ve bin 300 lira suçtan elde edildiği değerlendirilen para ele geçirildi.
 
Alınan bilgiye göre Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tarihi eser kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ile eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda şüpheli 3 şahıs yakalandı. Şahıslar hakkında adli tahkikat devam ediyor.
 
Diğer yandan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; S.K. isimli şahsın iş yerinde yapılan aramada 6 adet, şahsın ikametinde yapılan aramada da 19 adet gazete kâğıdına sarılı toplam daralı ağırlığı 90,84 gram esrar maddesi ele geçirdi. Şüpheli S.K. isimli şahıs hakkında adli tahkikat sürüyor.
 
Öte yandan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri "Piyasaya Sahte Para" süren şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; şüpheli bir araç içerisinde yapılan aramada, E.B.B. isimli şahıstan 3 adet sahte 100 TL’lik banknot ve bin 300 TL suçtan elden edildiği değerlendirilen para ele geçirildi. E.B.B. isimli şahısla beraber aynı araç içerisinde bulunan H.M. ve U.M. isimli şahıslar da yakalandı. Şahıslar hakkında adli soruşturma sürüyor.