Beyzade salonunda verilen resepsiyonda, misafirleri kapıda karşılayan Vali Hasan İpek ve eşi Gülten İpek Hanımefendiye, Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Zeki Karataş ve muhterem eşi de eşlik ettiler.

             Yoğun bir katılımın yaşandığı resepsiyonda bir konuşma yapan Vali Hasan İpek;

“Muhterem hanımefendiler, beyefendiler çok değerli Bayburtlular Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 89. Yıldönümünü kutlamak üzere hep beraber buradayız. Bugün bu manzarayı gördüğümde, bu ülkenin 89 yıl önceki durumunu hayal etmeye çalışıyorum. Bizim çocukluğumuzda bile yamalı pantolonların doğal olduğu ve yamaların modasının olduğu bir dönemdi. İnsanlar çoğu zaman saban kullanırlar ve sabanın yanına koşacakları zaman bazen öküz bulamadıkları için ineklerini koşarlardı ve böylece çiftçilik yaparlardı. İnsanlar araba deyince akıllarına at arabası, öküz arabası gelirdi.

              Türkiye milli gelir açısından dünyanın en son gelen ülkelerinden biriydi. Ama bugün Cumhuriyetimizin 89. Yılında Avrupa’nın dördüncü büyük ekonomisiyiz, uçak dâhil birçok şeyi kendimiz imal edebiliyoruz. Bayburt içinde çok önemli olan traktör alımı amacıyla çok ciddi krediler veriliyor. İnsanlar 5–6 yıl sonra geri ödemesini yaparak traktör sahibi olabiliyor. Bayburt’ta barajımız, göletlerimiz var. Bütün alanlarımızın yüzde otuzu sulanabiliyor, hayvancılık Bayburt'ta övünülecek bir durumda. Gündüz yaptığım konuşmamda da belirttiğim gibi Kop Dağı'ndan Erzurum'a 45 dakikada gidebileceğiz, Salmankaş tünelinin tamamlanması sonucu deniz Bayburt'a bir saatlik mesafeye inecektir. Duble yollarımız sıcak asfaltla kaplanıyor. Bütün köylerimizde içme sularımız, elektriğimiz ve kanalizasyonumuz evlerimizin içinde var.

             Biz bugün bu durumdayız. Ama hiçbir zaman bunlar yeterli değil çünkü Mustafa Kemal ATATÜRK bizlere şunu söyledi. “Muasır Medeniyetlerin üzerine çıkacaksınız.” Biz bu ideal uğruna, Türk Devleti, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak ve Bayburt valiliği olarak kendimize çalışmayı bir görev ve bir borç biliyoruz. Bu cumhuriyet bizlere demokrasiyi getirdi. İnsanlar istedikleri insanları seçip iktidara getirebiliyorlar, onlarda ülkenin yönetiminde söz sahibi olup, sonunda da milletine hesap veriyor, bu gün bu noktadayız.            

             Cumhuriyetimizin 89. Yıl dönümü kutlama resepsiyonuna geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum ve cumhuriyetimizin 89.yılını alkışlarınızla kutlamak istiyorum.” diyerek günün anlam ve önemine değindi.      

             Cumhuriyet pastasının kesimiyle devam eden resepsiyon, Şehit Osman tepesinden yapılan ve muhteşem görüntülerin oluştuğu havai fişek gösterileri ile sona erdi.