Erzurum sınırları içerisinde çiçeklerle karşılanan takımımız daha sonra, kendilerini bekleyen binlerce taraftarın arasına karışarak konvoyla Bayburt’a giriş yaptı. 

Akşam saatlerine kadar süren ve coşkunun zirve yaptığı şampiyonluk kutlamalarında, teknik ekip, futbolcular ve yöneticiler tek tek platforma çağrıldı ve şampiyonluk kupası ile birlikte zafer pozu verildi. 
Murat Yıldız’ın söylediği türkülerle renk kattığı kutlamaların ilk konuşmasını ise Genel Kaptan Hakan Kobal yaptı. 

Kobal, “şampiyon takımın şampiyon taraftarları” diyerek seslendiği sarı siyahlı taraftarlara, “hakkınızı hiçbir şekilde ödeyemeyiz” dedi. 

Kobal, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Yiğit, delikanlı, cefakar, vefakar taraftarlar, hakkınızı hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Bu şampiyonluğun temellerini sizler attınız. Daha sonra Bayburt Grup Yönetim kurulu Başkanı ve Onursal Başkan Abdurrahman Şentürk ,Milletvekilimiz Bünyamin Özbek,İl Özelidare genel sekreteri Ziyeddin Babacan ve Kulüp Başkanımız Hikmet Şentürk ile  yöneticilerimizin desteği ile hep birlikte bugünlere geldik. 13 yıllık hasrete son verdik.

Malatya’da takımımızı yalnız bırakmadınız. Futbolcularımız Fatih oldu, sizlerde yaverleri oldunuz. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. 

Malatya’da bizleri ağırlayan Bayburt’un Yiğit evladı Malatya Valisi  Vasip Şahin ve Battalgazi Kaymakamamız Asalet Karabulut’a çok teşekkür ediyorum. Bizi evimizde hissettirdiler. 

Sonra da bizleri, takımımızı; şampiyon olarak Bayburt’a uğurladılar. Doya doya yaşayın şampiyonluğu.” 

Haber:Bayburt postası