Su İsale Hattına 10 Milyon 500 Bin TL Yatırım
Rapora göre Katı Atık Depolama Tesisi 2006-2007 yıllarında bitirildi. Bu tesis için toplamda 500 bin TL yatırım yapıldı. İçme Suyu İsale Hattı ise 2011 yılında bitirildi. İçme suyu isale hattının ve depolarının yenilenmesi işi için 10 milyon 500 bin TL yatırım yapıldı.

Bayburt, Doğalgaz'da Lider Olurken, Havası En Temiz İller Arasında 4'üncüsü Oldu
2008 sonu itibariyle 50 (%0,4) aboneye ulaşan doğalgazın 2009-10-11-12-13 yıllarında yapılan çalışmalar ile % 97 yaygınlık oranıyla Türkiye’de 1. sıraya ulaştığı bilgisi yer aldı. Böylece Bayburt kükürt oranı yüksek yağlar yanında kömür ve linyitin yakılması ile oluşan kükürtdioksit (SO2) ortalamalarının en düşük olduğu iller sıralamasında 4. oldu. Önümüzdeki yıllarda Bayburt’un havası temiz iller sıralamasında birinci sırada yer alması bekleniyor.

Başbakan Erdoğan, 2. Milletvekili Olduğunu Gösterdi
Bilindiği üzere Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ın Ocak 2013’te Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Başbakan ve Bayburt’un 2. Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan’dan SUKAP çerçevesinde kanalizasyon, atık su arıtma tesisi ve içme suyu şebeke hattının yenilenmesi konularında yardım talebinde bulunmuştu. Belediye Başkanının bu 3 altyapı konusundaki talepleri üzerine Başbakan Erdoğan ise gereğinin yapılması hususunda yetkililere verdiği talimatla Bayburt'un 2. milletvekili olduğunu kanıtlarken, Bayburt Belediyesi'ne 40 Milyon TL kaynak aktarılmıştı.  Daha önce Bayburt Belediyesi tarafından projeleri hazırlanan bu 3 altyapının çalışmaları için de kolları sıvayan belediye, ilk olarak kanalizasyon ihalesini Haziran ayında yapmasının ardından ara vermeden yetkili firmaya yer teslimi yaptı ve kanalizasyon çalışmaları yüklenici firma tarafından şehirde iki koldan yürütülmektedir. Diğer altyapı faaliyetlerinden olan Atıksu Arıtma Tesisi'nin ihalesi tamamlanırken, şehiriçi içme suyu şebeke hattının yenilenmesi için ise ihale sürecine girildi. 

Geriye Kalan 3 Altyapıda Son Durum
Belediye Başkanı Polat'ın talep etmesi ile ilk adımı atılan, Başbakan ve 2. Milletvekili Erdoğan'ın talimatları ile süreci başlayan kanalizasyon, atık su arıtma tesisi ve içme suyu şebeke hattının yenilenmesi ile alakalı belediye tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
"Çalışmaları son sürat devam eden kanalizasyonun ihalesi 5 Haziran 2013 tarihinde yapıldı. İhale bedeli 16 milyon 318 bin 591 lira olan kanalizasyon çalışması için belediyemiz tarafından yüklenici firmaya yer teslimi 5 Temmuz'da yapılırken, inşaat çalışmasına ise 17 Temmuz 2013 tarihinde başlandı. 
31 Ekim 2013 tarihinde ihalesi yapılan Atıksu Arıtma Tesisi'nin ise ihale bedeli 8 Milyon 800 Bin TL olurken proje inşaat yapım aşamasına girdi. Son bir alt yapı çalışması olan Şehiriçi İçme Suyu Şebeke Hattı'nın yenilenmesi projesi tamamlandı ve kaynağı hazır olan projenin ihalesi en kısa sürede gerçekleşecek."
2015 Yılında Altyapı Meselesi Kalmayacak
Öte yandan geçtiğimiz günlerde Bayburt'taki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, altyapı çalışmaları hakkında yapmış olduğu açıklamada, "Bayburt'un altyapı meselesi 2015 yılı itibariyle bitmiş olacak inşaallah. Bayburt 2015 yılından sonra altyapı konusunu konuşmayacak. Bayburt iki yıl sonra daha farklı yatırımlarla tanışacak" ifadelerini kullanarak 2015 yılında çalışmaların biteceği müjdesini vermişti.