Vekil Özbek şimdiye kadar Bayburt'taki ziyaretleri kapsamında il genelindeki 163 köyün 83’ünü bir ayda ziyaret etiklerini belirterek, Bayburt dışında yaşayıp ta şu an Bayburt’ta tatil yapan hemşehrilerinden “Birinci İkametlerini” Bayburt'a almalarını talep ettiklerini belirtti.

       Ziyaretleri kapsamında Demirözü ilçesine bağlı 6 köyü ziyaret eden Özbek Alevi vatandaşların yaşadığı Damlıca köyünde cem evini ziyaret etti. Köyün girişinde muhtar ve vatandaşlar tarafından karşılanan vekil Özbek ve beraberindeki heyet cem evine geçerek Hacı bayramı veli anma münasebeti ile burada dua etti.

            Burada Damlıca Köy sakinleri ile sohbet eden vekil Özbek “Hacı Bayramı Veli, yunus Emreler bizim kültürümüz bizim değerlerimizdir bu insanlardan aldığımız ilham ile asırlardır süre gelen kardeşliğimizi yüz yıllarca daha devam ettireceğiz. Bu manevi dinamiklerin defaten fazlalaşması ve bunların rehberliğinde kardeşliğimizi pekiştirmemiz gerekmektedir aramızı açmaya çalışan fitneler tevessül etmemeliyiz ” dedi.

              Damlıca köyünü fahri imamı Ali Tozcu ise Hacı Bayramı veli Anma Etkinliğinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yönelik yapılan saldırıyı kınadıklarını dile getirerek,” bu bir oyundur; Türkiye’nin birlik beraberliğini bozmaya çalışıyorlar” dedi.

          Tozcu konuşmasını şu şöyle sürdürdü” Hacı Bayramı Veli İncinsen de İncitme,  hakkın yolu insanda geçer, Kâbe’miz insandır,  yaratılanı sev yaratandan ötürü diyor biz 76 milyon insan ile burada yaşıyoruz burası, bizim ülkemiz, başka bir ülkemiz daha yok. Biz Alevi’si ve Sünni’si ile hep Birlilik, beraberlik ve kardeşlikten yana olduk bundan sonra’da böyle devam edeceğiz.

        Geçmişte bazı siyasiler bir takım ayrımcılıklara gittiler, bizlere bazı hizmetleri sunmadılar ancak günümüzde Ak parti Bayburt Milletvekilimiz Sayın Bünyamin Özbek önderliğinde köylere yapılan hizmetler ve yatırımlarda il genelinde Alevi vatandaşların yaşadığı köyler hiçbir ayırım gözetmeksizin her türlü hizmet ve yatırımdan yaralanıyor.  

            Bu gün’de sayın milletvekilimiz köyümüzü ziyaret ederek hiçbir ayırım yapmadığını göstermiştir. Kendisine tüm bu çalışmalardan dolayı Tüm alevi Kardeşlerimiz adına Teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı