3 Haftalık aradan sonra Bölgesel Amatör Lig (BAL) maçlarının 2. Devresi başladı. Temsilcimiz Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor  BAL ligi 1. Gruptaki 2.devrenin ilk haftası olan 14. Hafta maçında deplasmanda Dersimspor ile karşılaştı. Temsilcimiz 2. Devrenin ilk maçında 3-1 mağlup oldu ve devreye puansız başladı.

Saat 12.30’da Tunceli Atatürk stadında oynanan maçı Gaziantep bölgesi hakemlerinden Burak Ünal yönetti. Murat Tekbaş ve Burak Şahinkara yardımcı hakem, Osman Korkmaz (Dördüncü Hakem) Alkan Akgül ise gözlemci olarak görev yaptı.

Takımımızın defanstaki anlık hatası 17. dakikada Dersim Spor’a ilk golünü kazandırdı.  44’te ikinci gol ile 2-0 öne geçen Dersimspor maçında ilk yarının uzatma dakikalarında Recep Serkan’ın golüyle takımımız ilk yarıya 2-1 kapattı.

2. yarıda hakem her pozisyonu Bayburt Grup İl Özel İdare Gençlikspor’un mağlup olması için kullandı. Hakem 64. dakikada Yahya'ya kırmızı kart göstererek temsilcimizi 10 kişi bıraktı. Maçın 90. Dakikasındaki 3. Gole ile maç 3-1’lik skorla sona erdi.  

Temsilcimiz 15. Hafta (26 Ocak 2014) yine deplasmanda Göle Belediyespor ile karşı karşıya gelecek. 2. Devrenin Gençosman Stadyumu’ndaki ilk maçı ise 2 Şubat 2014 tarihinde Beşirlispor ile oynanacak.