Sergiyi ziyaret eden Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, burada yaptığı konuşmada, bir duyarlılık oluşturma adına sergiyi düzenleyenlere, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Tarihte hiçbir dönemde zulmün payidar olması mümkün olmamıştır. Tarihte örneklerini gördüğümüz gibi zulmedenler mutlaka lanetlenmişlerdir. Yalnız Suriye’de değil dünyadaki tüm zulümlere kaşı çıkan bir başbakan var artık. Bugün Suriye halkının yanında olan bir devletimiz, Birleşmiş Milletlerieleştiren bir Başbakanımız var.” dedi.

Rektör Vekili ve Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Necmettin Tozlu, bu zulüm tablosunu kalplerle, aşkla, sevgiyle yıkılabileceğini ifade ederek, “İnsanın insana yabancılaştığı, bencilleştiği bir yüzyıldayız. Bu bir sürecin neticesinde olmuştur. Bu bir eğitim ve bakış açısının eseridir. Batı Medeniyeti, hedeflediği noktaya değil tam tersi noktaya doğru gitmiştir. Bu nokta da halkı fakirleştiren, efendileri daha da zenginleştiren bir yoldur.  Batı, bu yönüyle vahşetin dünyasını inşa etmiştir. Bizler de aslında masum değiliz. Yaşanan bu süreçte bizlerin de payı var.  Bizler Müslüman olarak birbirimizi seversek, birbirimize sahip çıkarsakancak bu zulümlerin önüne geçebiliriz. Dünyada daima İbrahimler de ateş de varolacaktır. Bizler ‘İbrahim olma’ yolunda ilerleyecek, çağdaş İbrahimler olacağız” diye konuştu.

‘Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde, 15-22 Mart tarihleri arasında Bayburt Üniversitesi Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak serginin açılışında bir konuşma yapan Kulüp Başkanı Serkan Karaaslan, Suriye halkının destek beklediğini belirterek, “70 binden fazla Suriyeli kardeşimiz Esad rejiminin mermileri ve bombalarıyla can verdi. Milyonlarca mülteci ve 250 binden fazla kayıp ve tutuklu var. Özgürlük ve adalet ayaklanmasının 2. yılı biterken, kardeşlerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan Türkiye’yi Suriye halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz. Bizler Suriye halkının özgürlük mücadelesinde bir dönüm noktası olan Gazap Günü’nü anmak için 15-22 Mart arasını ‘Suriye Halkıyla Dayanışma Haftası’ ilan ediyoruz. Bu kapsamda 15 Mart’tan itibaren başlayacak faaliyetlere tüm halkımızın desteğini bekliyoruz.”şeklindeki çağrısıyla sonlandırdı.