Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun’un davetinde gerçekleşen kahvaltı ve söyleşi etkinliğine Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal İle birlikte, Ak Parti Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Ak Parti İl Başkanı Fatih Yumak, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Resul Kaya, Üniversitenin akademik personelleri ve kurum amirleri iştirak etti.

Bayburt Üniversitesi Konukevi’nde hoş bir sohbet havasında yapılan kahvaltı sonrası, söyleşiye geçildi. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Rektör Coşkun, 2018 yılı Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri sıralamasına değinerek, Bayburt Üniversitesi’nin 108 Devlet Üniversitesi arasında 26. Sıraya yükseldiğini söyledi. Fakülteler bazında da benzer bir yükselişin yaşandığına dikkat çeken Coşkun, hedefin tüm kategorilerde ilk 10’a girmek olduğunu ifade etti.

Bakan Sayın Ağbal ise konuşmasında, Bayburt Üniversitesi’nin başarılı yükselişinin kendileri için memnuniyet verici olduğunu dile getirerek, her zaman destek vermeye hazır olduklarını iletti. Sayın Ağbal, Üniversitelerin bilim merkezleri olmanın ötesine geçerek, toplum için proje üreten kurumlar olma yönünde dönüştüklerini ve Bayburt Üniversitesi’nin projelerine bakıldığında, yatırımların karşılığının alındığını sözlerine ekledi.

Organik tarım konusu üzerine yoğun görüş alışverişlerinin yaşandığı söyleşide ayrıca, Bayburt Üniversitesi Güneş Enerjisi Santrali’nin (GES) tanıtımı Rektör Coşkun tarafından yapıldı.

Bakan Sayın Ağbal, davet için Coşkun başta olmak üzere tüm üniversiteye teşekkür ederek, bu tarz etkinliklerin kendilerine çok şey kattığını ve tekrar düzenlemenin faydalı olacağını dile getirdi. Coşkun ise katılımlarından dolayı duyduğu memnuniyeti Bakan Sayın Ağbal’a iletti.