Kılıç, şu açıklamayı yaptı:

"Bilindiği üzere son günlerde üniversitemizde bölücü zihniyetli bir öğrencinin PKK'yı temsil eden bir bilekliği takmasından dolayı bir hadise yaşanmıştır.Yine bilindiği üzere konu ile alakalı bir basın açıklaması yaparak bileklikten ötürü arkadaşımızın gerekli hassasiyeti gösterdiğini belirtmiştik. Yaşanan hadise ilgili olarak detayları burada aktarmıştık.

OLAY PKK YANDAŞI BASINA YANLIŞ AKTARILMIŞTIR

Sonrasında bıçak çekme ve buna benzer olaylar yaşandığı söylentileri ortaya atılmış ve konu olmayacak yerlere çekilmiştir. Yaşanan adisede fiili bir davranış olmamıştır ve olma imkanı da bulunmamaktadır. Bu hadise PKK'ya yakın internet sitelerinde farklı yayınlanmış ve bizlerin intikam, tehdit ve buna benzer durumların içerisinde olduğumuz belirtilmiş, can güvenliklerinin tehlikede oldukları bildirilmiştir. Devamında ise bu hadisenin Kürt kökenli vatandaşlarımıza yönelik olduğu ortaya atılarak durum provoke edilmeye çalışılmıştır.

Buradan önemle belirtiyorum. Bizim Kürt kökenli kardeşlerimizle bir sorunumuz yoktur. Bizim bölücü olmayan hiç kimseyle sorunumuz yoktur. Bayburt’ta okumaya gelen Güneydoğu kökenli öğrencilerimiz  bizim kardeşlerimiz. Bizim düşmanımız Türk vatanını ve yurdunu düşman görüp birliğimize karşı olan, bölücüleri temsil edecek pozisyonda hareket edip bunu göstermeye çalışanlardır.

KAPIMIZ BÖLÜCÜ OLMAYAN HER VATANDAŞIMIZA AÇIKTIR

Bayburt Üniversite’sine okumaya gelen her öğrenciye kapımız açıktır. Ülkü Hareketin çerisinde sayısız Kürt kökenli kardeşimiz vardır. Biz aynı davaya baş koymuş kardeşleriz. Bin yıllık kardeşliğimizi kimse bozamaz. Biz büyük bir aileyiz.

VATANIMIZ VE İMANIMIZ İÇİN HER ZAMAN VAR OLACAĞIZ

Bizler vatan ve iman konusunda hassas olan bu uğurda can vermiş ve bu konuda gerektiği noktada yine can vermeye hazır olan Türk-İslam Ülkücüleriyiz.Bu dünde böyleydi bugünde böyledir yarında aynı olacaktır.

BAYBURT ÜNİVERSİTESİ EN HUZURLU ÜNİVERSİTEDİR

Ayrıca şunu da önemle belirtmek isterim ki; Bayburt ili Türkiye’nin en güvenli ili, Bayburt Üniversitesi de Türkiye'nin en huzurlu üniversitesidir. Bunu herkes böyle bilmeli buna göre hareket etmelidir. Bu huzuru, kendi yandaş medyalarına yalan haberler vererek bozmak isteyenlerinde bilmesi lazım ki bu  huzuru kimse bozamaz, bozmak isteyenlere de o imkan verilmez. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor, Türkiye’nin en huzurlu ve en güvenli Üniversitesi olan Bayburt Üniversitesi'nde düzgün bir şekilde okuyup yarınlara güvenle bakmanızı temenni ediyorum."