Yaşanan olay sonucu hayatını kaybeden Cengiz AKYILDIZ için Bayburt Ülkü Ocakları tarafından Bayburt Yeni Camiinde İkindi namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılınarak, dualar edildi. Namaza Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuzhan OKUTMUŞ, MHP İl Başkanı Suat DOĞAN, MHP Blediye Başkan adayı İdris AYDIN, Belediye Eski Başkanı Hükmü PEKMEZCİ, Eski İl Başkanları Osman SÖYÜT ve Suat KARAPINAR'IN yanısıra çok sayıda ülkücü gencin katıldığı görüldü.

        Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bayburt Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuzhan OKUTMUŞ : Şehrin merkezinde, güpegündüz, Devlet kurumları tarafından resmi izinler çerçevesinde yasal olarak gerçekleştirilen açılış esnasında yapılan hain saldırı kamuoyunun gündemindedir. Evvela bu olaydan kimsenin haberi olmasın diye televizyon ekranlarında 1 dakikayı bizlere çok görenleri, olayı iki taraflı bir kavga olarak gösterenleri kınıyor. Ve kendilerini şunu sormak istiyorum. Acaba olayın tersi yaşanmış olsa idi. Ülkücüler vatan hainlerine bir saldırı düzenleyip bir cana kıysalardı ne diyecektiniz, kaç saat, kaç tekrar ile bu olayı insanların hafızalarına kazıyacaktınız.Şundan eminiz ki ellerinizi ovuşturarak saatlerce faşist ülküceler deyip karalamaya ve yoketme mücadelesine girecektiniz.

        Acımız tarifsiz, öfkemiz ve kinimiz sınırsız, sabrımız son noktaya gelmiş vaziyette olsa dahi mazisinde bir nesli toprağa gönderen, kalanlarını hapishanelerde ziyaret esnasında ancak görebilen bir hareket olarak, kimse bizleri ölümle korkutmasın, gerçekten inanan iman erleri olarak vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için, dinimizin ve devletimizin bekası için inanarak çıktığımız bu yoldan asla dönüş olmayacaktır. Vazgeçmek, keşke demek, ağırdan almak ülkücünün lügatında yoktur olmamıştır bundan sonra da olmayacaktır. Dini ve devleti için dün beşbinlerini rahmana gönderen bu hareketin kınalı kuzuları yine aynı inanç, duygu ve imanla şehadet şerbetini içmeye hazırdır.

        Hükümete şunu hatırlatmak isteriz ki buğün bu olayların sebebi sizsiniz. Çıkardığınız yasalar ile kimin ve kimlerin ellerini güçlendirdiğiniz ortadadır. Mafyayı bitirdik derken kimleri ürettiğiniz, İstanbul sokaklarını kimlere teslim ettiğiniz görülmektedir. Cangüvenliği, kontrol ve asayiş kimlere terkedilmiştir bilinmektedir. Üniversitelerde de çıkardığınız afler ile dağdan taşıma ile getirdiğiniz terör örgütü militanları ile çektiğimiz sıkıntıların sebebi sizsiniz.

        Bizler buğün ağabeyimize son görevimiz olan gıyabi cenaze namazını kıldık. Ve onu sonsuz yolculuğunda bizlere şefaat etmek üzere rahmanımıza gönderdik.

        Yaşanan bu olayı Aziz Türk Milletinin vicdanına bırakıyor, çok yakınen tanıdığım, davamızın fedakar yiğitlerinden olan ve yakın zamanda da ilimiz de ağırlamayı planladığımız Cengiz ağabeyime Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı, yüreği yanan tüm hareket mensuplarımıza da sabır ve metanet diliyorum.  

        Rabbimin bizlere  şehitlerimizin hesabını göreceğimiz günleri de en yakın zamanda nasip etmesi duasıyla, teşekkür ediyor. Saygılar sunuyorum. '' diyerek sözlerini tamamladı.

        Konunun gelecek günler de açıklık kazanması beklenirken, MHP Lideri Devlet BAHÇELİ ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay KILAVUZ'unda buğün düzenlenen cenaze merasimi için İstanbul'da oldukları belirtildi.