İlk olarak Bayburt Üniversitesini ziyaret eden heyet burada yeni atanan Personel Daire Başkanı Fatih Akbaş,  Sağlık Spor Kültür Daire Başkanı Nazmi Karabulut, ve Şube Müdürü Mehmet Şerif Topçu’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirerek hemşehrilerimizin ilimize daha büyük katkılar sağlayacaklarını ve halk ile üniversite kaynaşmasının bu yolla daha da erken gerçekleşeceğini bildirdiler. İyi niyet dilek ve temennisinde bulunan Ülkücüler atamaların ülkemize, ilimize ve üniversitemize hayırlı olması noktasında görüş beyan ettiler.

                Üniversiteden ayrıldıktan sonra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak’ı ziyaret eden ekip burada da bir süre sohbet ettikten sonra, Sayın Yumak’ın Başkanlığı döneminde ilimize kattığı istihdam, tesis ve projelerden dolayı teşekkür ederek, özellikle son dönemdeki Bayburt taşı projesinden bahsettiler ve Ülkü Ocakları bu olumlu oda çalışmalarından dolayı Başkan Yumak’a plaket takdim ettiler. Yumak’ta Ülkü Ocaklarının başarılı çalışmalarını yakınen takip ettiğini ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

                Gezilerini Emniyet Müdürlüğü görevine yeni atanan Celal Aydoğan’a hayırlı olsun ziyaretiyle sürdüren Okutmuş, esnaf Murat Kardeş’i de işyerinde ziyaret ederek Kardeş’i Ülkü Ocaklarına verdiği desteklerden dolayı tebrik etti ve beraberindekilerle daha sonra Arpalı Belediye Başkanı Aydın Irmak’ı makamında ziyaret ederek kendisine de plaket takdim ettiler. Burada bir açıklama yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuzhan OKUTMUŞ ; Yılın son günleri içerisinde olduklarını ve 2012 yılı içerisinde beldesinin kapanmaması için bir çok ciddi çalışma yapıp sonucunda da beldesini kurtaran, beldenin tüm altyapısını bu yıl içerisinde yenileyen, belediyesine itfaiye, yol süpürme aracı, kepçe gibi bir çok araç kazandıran ve daha bir çok yeni ve ilk çalışmalara imza atan Sayın Irmak bunlarla beraber borçsuz belediye ünvanı ile de bir çok kez ödüllendirilmiştir. Ben bu manada kendisini tebrik ediyor Milliyetçi Hareketin farkını hissettirdiği için de kutluyorum. dedi.  

                Bu tür ziyaretlerin hem şehir hem de teşkilat açısından önemli olduğunu dile getiren Okutmuş  ziyaretlerin amacına ulaştığını bu tür fikir alışverişlerinin faaliyetlerimizde bizlere ışık olduğunu ifade etmek isterim dedi. Günü Ocak binasındaki konferans ile sonlandıran Ocak Başkanı önümüzdeki Perşembe akşamı Ülkü Ocaklarında Kuran-ı Kerim kursu açılacağının da müjdesini de vermiş oldu.