Bingöl-Muş karayolu Kardeşler köyü mevkiinde teröristlerin saldırısına uğrayan askeri konvoyda şehit olan piyade er İdris Karakaşoğlu’nun naaşı, öğleden sonra doğum yeri Akşar Beldesi’ne getirildi. Burada yapılan karşılama töreninden ve helallik alınmasından sonra beldedeki Gültepe Camii önünde cenaze namazı kılınan şehidimiz Karakaşoğlu dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine, şehit Karakaşoğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, 3.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tayfun Özden,  Bayburt Vali Vekili Hakan Hakyemez, Ak Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkan Vekili Nail Koçoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze tören alanına getirilmeden şehidin ağabeyi Nadir Karakaşoğlu, komando, asker ve şehitleri anlatan destansı bir şiir okudu. Şehit abisi Nadir Karakaşoğlu’nun dik duruşu ve okuduğu şiiri takdirle karşılayan şehit yakınları onu alnından öptü.

Şehidin ikiz kız kardeşi Bahar Karakaşoğlu "Söyleyin onlara sevinmesinler. Ağlatamayacaklar. Akmadı bir tane yaşım. Akmayacak yaşım. Göğsümde yaşayacak. Ağlamayacağım, ağlayıp düşmanları sevindirmeyeceğim. Sen yerinde rahat ol kardeşim" şeklinde dik durduğunu ifade etti.

Törende vatandaşlar, terör örgütü aleyhinde sloganlar atarak terörü lanetledi.

Karakaşoğlu'nun cenazesi, ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından beldedeki Oslubaba Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Haluk Akkoyunlu definden sonra şehidin kabrine Türk bayrağı dikti. Şehit için saygı atışları yapılırken şehit babası Mustafa Karakaşoğlu ise mezarlıkta protokolün ve vatandaşların taziyelerini kabul etti. 





Haber:Peyami sefa Karabacak