Saldırıda şehit olan piyade er İdris Karakaşoğlunun Akşar Beldesindeki ailesini ziyaret eden Bayburt Protokolü Bayramlaşma ve şehide kuran okuduktan sonra aileye Bayburt Valiliğince Kurbanlık Koç takdim edildi.

           Bayram ziyaretine; Bayburt Vali Vekili Hakan Hakyemez, beraberinde Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş,Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat,Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen,İl Müftüsü Kemalettin Aksoy,Akşar Belediye Başkanı Salih Aydoğdu,Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur,Rize Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Cengiz ve Of Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Âdem Atamer,Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hakkı Haluk Akkoyunlu,Hakkari Çukurca Kavşak'da vatani görevini yapan İstihkam Er Aziz Akpınar katıldı.

              Şehit Babası Mustafa Karakaşoğlunu ziyaret eden Vali Hakyemez ve beraberindekiler bir süre sohbet ettiler. Baba Mustafa Karakaşoğlu''Benim için gerçekten büyük şeref, dün de bugünde ben hep dimdik ayaktayım Van’dan bana bir telefon geldi. Arayan bir şehit babasıydı, kendisinin Kürt olduğunu söyledi bana ne olur bir birimizi yakından tanıyalım, bir birimize içimizi dökelim bende senin gibi yanıyorum çünkü bunlar Kürt sorunu değil başka bir oyun Allah’ım onların cezasını verecek. Bayram günü bizleri ziyarete gelen ve hiçbir zaman unutmayan değerli devlet büyüklerime çok teşekkür ediyorum'' dedi 

              Bayburt ili Aydıntepe İlçesine Bağlı Çatıksu Köyü nüfusuna kayıtlı ve şu an Hakkâri,Çukurca Kavşak Dağ ve Komando Tugayında vatani görevini yapan, Bayram izni için memleketi Bayburt’a gelen Aziz Akpınar (1991) Şehit İdris Karakaşoğlunun baba evindeki ziyarete katılarak,Şehit Karakaşoğlunun 3 Aylık kızı Elanur’u kucağına alarak sevdi ve aileye başsağlığı diledi.

                     Şehit Babası Mustafa Karakaşoğlunu ziyaret eden Vali Hakyemez ve beraberindekiler, Yeni cami İmam hatibi Enis Arslan’ın Kuran-ı Kerim okuması, Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy’un duası ile sona erdi.

              Ziyarette Bayburt Valiliği tarafından çeşitli hediyeler ve kurban edilmek üzere bir adet kurbanlık koç verildi.