Bayburt Belediye Başkanı H.Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Çoşkun, İl Sağlık Müdürü Dr.Zülkarni Özbek, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Hayrettin Pala, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy ve sendika yönetici ve üyelerinin katıldığı Piknikte bir basın açıklaması yapan Bayburt Memur-Sen İl Temsilcisi Fikret Özbey, bu yıl Beşincisini  düzenledikleri geleneksel piknik şöleninde üyelerle buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Memur-Sen üyelerinin yorgunlarını atmaları, birbirleri ile tanışıp kaynaşmalarını sağlamak amacıyla her yıl geleneksel olarak piknik düzenlediklerini söyledi. 

Özbey sözlerine şöyle devam etti:” Bayburt Memur-Sen İl Temsilciliğimizin Değerli Federasyon Başkanları, Sendikamızın kıymetli yönetici ve üyeleri, Çok kıymetli Misafirler, Basınımızın Güzide mensupları.

 

    Bayburt Memur-Sen İl Temsilciliğimizin, düzenlemiş olduğu Beşinci Geleneksel Pikniğimize hepiniz hoş geldiniz.

 

 Değirmencik Köyünde, üyelerimizle buluşmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

        

     Düzenlediğimiz bu piknik üyelerimizin yorgunluğunu atıp, birbirleriyle tanışmasını ve kaynaşmasını sağlayacaktır. Sendikamız sosyal olaylara karşı duyarlı olma, üyelerinin ekonomik haklarını koruma, milletimizin kültürünü tanıtma ve eğitimine katkı sağlama sorumluluğunu taşımaktadır.                

BAYBURT İLİ SENDİKALRI ÜYE SAYILARI

 

SIRA NO

SENDİKA ADI

TOPLAM ÜYE

A

MEMUR SEN

1999-YETKİLİ

1

EĞİTİM BİR SEN

610-YETKİLİ

2

SAĞLIK SEN

692-YETKİLİ

3

DİYANET SEN

223-YETKİLİ

4

BÜRO MEMUR

196-YETKİLİ

5

TOÇ BİR SEN

60-YETKİLİ

6

ENERJİ BİR SEN

22-YETKİLİ

7

KÜLTÜR MEMUR

15-YETKİLİ

8

BAYINDIR MEMUR

34-YETKİLİ

9

BİRLİK HABER

27-YETKİLİ

10

BEMBİR SEN

120-YETKİLİ

11

Ulaştırma-Memur-Sen

Personeli Yok

12

EMEKLİ MEMUR-SEN

Yeni Kuruldu

 

TOPLAM

1999

        

  

    Bu sorumluluğumuz, azmimiz ve gayretimiz bizlere yetkili sendika olma hakkını kazandırmıştır.           

 

     MEMUR-SEN KONFEDERASYONUMUZ KURULUŞUNUN 18.YILINDA RAKİPLERİNE BÜYÜK FARK ATARAK YİNE YETKİLİ SENDİKA OLMUŞTUR.

      

    Konfederasyonumuza bağlı on bir sendikadan onunda yetkili, diğerinde  ise yetkili olma çalışmalarını devam ettirmektedir.       

     

  DİYANET-SEN:                                    YETKİLİ

BEM-BİR-SEN  :                                     YETKİLİ

TOÇ-BİR-SEN :                                      YETKİLİ

EĞİTİM BİR-SEN  :                      251 bin 123 üye sayısı  YETKİLİ

SAĞLIK-SEN :                                        YETKİLİ

ENERJİ BİR-SEN :                                 YETKİLİ

BAYINDIR MEMUR-SEN :                   YETKİLİ

BİRLİK HABER-SEN :                           YETKİLİ

BÜRO MEMUR-SEN :                            YETKİLİ

ULAŞTIRMA MEMUR-SEN:                YETKİLİ

KÜLTÜR MEMUR-SEN :                         -

          

 

 

     Bugün yüz binlerce üyesi, aktif, dinamik, her gün biraz daha büyüyen sendikaları, ülkenin dört bir tarafına yayılan  il, ilçe teşkilatları, yurt içi ve dışındaki tutarlı ilişkileri ve saygın imajı, yerli ve milli duyarlılıkları kollayan, temsil ettiği tabanının kültürel yapısı ve inancıyla çelişkiye düşmeyen sivil toplum anlayışı, kendi içinde verimli bir iş bölümü ve işbirliğini gerçekleştiren organizasyon yapısı içinde tutarlı bir memur örgütü olmanın onurunu taşıyoruz. Memur-Sen Konfederasyonu ve bağlı sendikaları, önlerinde yükseltilen duvarları olağanüstü bir çabayla, bunca zorluğu aşarak bugüne geldiler.

 

 Onurlu, çileli ve elbette başarılı bir mücadeleden sonra bugün ülkenin en güçlü örgütlerinden biri olan Memur-Sen, bütün kararlılığı ile aynı mücadeleyi sürdürme azmi ve heyecanını korumaktadır.

 

  Memur-Sen bugün, sosyal hayatın kurallarına bağlılığı, iş ahengini, çalışma hayatında barışı, ülkemizde ve dünyada tüm insanlar arasında kardeşlik ve dayanışmanın kurulmasını, insan, hak ve hürriyetlerinin herkes tarafından kullanılması için çaba harcamayı, çalışma şartlarını uluslar arası standartlara çıkarmak için gayret göstermeyi, memur-işveren arasında çatışmayı öngören sınıf ve ücret sendikacılığının aksine, menfaat paralelliğine dayanan ilkeli ve sorumlu sendikal anlayışı geliştirmeyi, haksız rekabetin ve yoksulluğun önüne geçmek için kitlelerin örgütlenmesini ve eğitilmesini, ülkemizin kalkınmasına ve halkımızın refahına katkı sağlayacak her türlü ekonomik ve sosyal reformları desteklemeyi amaçlamaktadır.

 

Konfederasyonumuz, işsizlik, gelir dağılımı eşitsizlikleri, enflasyon ve ikide bir yayınlanan muhtıralar, darbe çığırtkanlığı ve antidemokratik süreçlerin yol açtığı olumsuzlukların ülke çapında gerginliklere yol açmaması için, olağanüstü duyarlı davranmakta ve kendi dışındaki sivil toplum örgütlerinin de bu yolda mesafe kat edebilmesi için çaba sarf etmektedir.

 

  Geldiğimiz noktada Memur-Sen; ülke sorunları, siyasal, toplumsal ve ekonomik gidişat, sermaye merkezleri, iktidarlar tarafından öngörülen kalkınma modelleri ve makro planlar üzerinde düşünmekte, bunları etkilemeye ve gerek kendi tabanımızın gerekse tüm toplumumuzun istekleri doğrultusunda yeniden şekillendirmeye çalışmakta, yani ücret sendikacılığının boyutlarını aşarak alternatif çözümler üretmeyi amaçlamaktadır.

 

   Memur-Sen olarak, insanları mutlu, toplumu güçlü, devleti adil ve farklılıklarını koruyan birlik ve dayanışma içinde bir arada yaşayabilen bir Türkiye talep ediyor, bunun için mücadele veriyoruz.

 

   Mutlu bir geleceğin inşasına talip olan Memur-Sen, başta çalışan kesimler olmak üzere tüm toplumumuzun refaha kavuşması doğrultusunda attığı adımları daha da sıklaştıracak ve üyelerinin verdiği güvenden aldığı güçle; ilkeli, kararlı, sorumlu bir şekilde kuruluş felsefesinden ayrılmadan yürüyüşüne devam edecektir. Bu anlayış ve azim bize yetkiyi kazandırmıştır. Bu kazanım sizin sayenizde olmuştur.

 

   Bayburt’umuzun kıymetli basın mensupları, değerli üyelerimiz ve misafirlerimiz.

 

 Gündem olaylarından

 

1-Anayasa Değişikliği:Sivil anayasa herkesin özlemini duyduğu bir çalışmadır.Bizde bunun gerçekleşmesi için her türlü sorumluluğu taşımaya hazırız.

 

2-Dış Gelişmeler

 

 A)Suriye-Arap Baharı:Arap baharında her türlü olumlu gelişmenin destekçisiyiz.Fakat Suriye olayında daha hassasız.Çünkü hem komşumuz hem akrabalık bağlarımız güçlü.Diğerlerinde kan dökülmezken Beşer Esat kendi halkını öldürmekte,oluk oluk kan akmaktadır.İnsan olan bu vahşete dur demelidir,bizde bunu yapıyoruz.

 

 

B)Arakan: Maddi ve manevi yardımları üzerimize borç bildik ve yaptık.

 

 C)Somali-Afrika’nın dar gününde yardımına koştuk.

 

3-İç Gelişmeler

  

A)Çözüm süreci: Farklı etnik yapıların ayrımcılıktan uzaklaşıp bütünleşmesi için, akan kanın durması için,göz yaşlarının dinmesi için,çözüm sürecini destekledik ve çözülene kadar  takipçisi olacağız.

 

 B)Reyhanlı: Reyhanlı ve sınır kapımızdaki patlamaların dış güçler tarafından planlandığını biliyoruz, olayların asıl faillerinin içimizden olduğunu duyunca çok üzüldük. Bu gibi terör olaylarını kınıyor ve tahriklere aldırmadan doğru bildiklerimizi yapmaya devam ediyoruz.

 

 C)Taksim-Gezi Parkı-Bir mayıs: Son taksim olaylarının hah aramak olmadığını, kamu malına ve özel mülke haksızlık olduğunu gördük.Sivil toplum olarak orantısız her türlü güce karşı çıktık ve çığacağızda.Taksim olaylarının bir hak arama olmadığını,masumiyetini kaybettiğini biliyoruz.Bu gibi direnmelerin yeniliklere veya normalleşmeye karşı olduğunu her halükarda hissettik.Onun için bu gibi olayların milli birliğimize zarar verdiğini düşünüyor ve kınıyoruz.

  

     Memur-Sen olarak önceliğimiz size hizmet etmek, görevimiz size rehber olmak, amacımız adaleti sağlamaktır.

 

 

Bu duygularla hepinizi selamlıyor, vatan savunmasında ve hizmetinde şehit olan kardeşlerime Allahtan rahmet, yaralananlara acil şifa diliyorum.

 

Gününüz bereketli, pikniğiniz neşeli olsun.

 

 

 

    

      

       Bayburt Memur-Sen İl istişare kurulu üyeleri

 

 

        1-Diyanet-Sen                  Başkanı İlhami KELLECİ 

        2-Bem-Bir-Sen                Başkanı Cavit TÜRK   

        3-Toç-Bir-Sen                 Başkanı Cihat PARILDAR

        4-Sağlık-Sen                   Başkanı Fikret LÖKOĞLU

        5-Enerji-Bir-Sen              Başkanı Burhan YILDIZOĞLU

        6-Eğitim-Bir-Sen             Başkanı Fikret ÖZBEY

        7-Büro-Memur-Sen         Başkanı Hamdi OKUR

        8-Birlik-Haber-Sen          Başkanı Kemal ÇETİN

        9-Bayındır-Memur-Sen   Başkanı İdris ALTUNAY

      10-Kültür-Memur-Sen       Başkanı Osman ÖZYURT