İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan ve Yol Şube Müdürü Halil İbrahim Kadakal, Bayburt, Maden – Ağören gurup köy yolu yamalama ve ikinci kat asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışanlardan bilgi aldılar.

       İl Özel İdaresi olarak, 2013 yılında yaklaşık 348 kilometrelik yolun asfalt yamalamalarını yapacaklarını belirten İl Özel İdare Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan ; “ İlimizde Birinci derece 994 kilometrelik yolumuzun onarımına başlamış bulunuyoruz. Köylere Hizmet Götürme Birliği ile ortak yürüttüğümüz KÖYDES Projesi kapsamında da 102 kilometre köy yolumuza ikinci kat asfalt dökümü ve 7 kilometrelik de birinci kat asfalt dökümünü gerçekleştireceğiz.

    Şu an çalışmalarını yerinde takip ettiğimiz Maden – Ağören yolumuzda yamalama işlemini gerçekleştirdikten sonra 22 kilometrelik ikinci kat asfalt serimi yapıyoruz. Yaklaşık 10 gün içerisinde 22 kilometrelik yolu tamir, bakım ve ikinci kat asfaltını dökerek bu yolu daha kullanılır hale getireceğiz.

        Bayburt toplamında 165 köyümüzün 1563 kilometrelik yolunun yüzde 95’ini son 10 yıl içerisinde asfalt ile buluşturmuş ve standardı yüksek hale getirmiş bulunmaktayız. Tüm bu çalışmalarımızda bizlere desteğini esirgemeyen öncelikle Hükümetimize, Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Milletvekilimiz Bünyamin Özbek, Bayburt İl Genel Meclis Başkanımız Raci Bayrak ve Meclis üyeleri ile İl Özel İdare çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.