Dernek binasında yaptığı açıklamada şu ana kadar çeşitli aktiviteler, yurt içi gezileri düzenlediklerini hatırlatan Berber, 8-9-10 Mart tarihlerinde üyeleri için Kuzey Irak gezisi düşündüklerini açıkladı.
Amaçlarının dış dünyada neler olduğunu üyelerine göstermek olduğunu açıklayan Berber, " Çevre ülkelerimizde ticaret nasıl gidiyor. Üyelerimize bunları göstermek istiyoruz. Kuzey Irak, sıcak paranın en çok döndüğü bir Pazar olduğundan orayı tercih ettik. İlimize de yakın bir Pazar olduğunu düşünüyoruz. Yılda 2 kez üyelerimizi dünyanın çeşitli ülkelerine götürmek arzusundayız. İnşallah bu gezilerin Bayburt’umuza bir faydası olur. Ticaretimize bir faydası olur temennisindeyiz. Üyelerimizin bu tür yurtdışı gezilerinde heyecanlanmalarını istiyoruz. Çoğunlukla ve çoklukla katılmalarını istiyoruz. Gezinin ticarete bakış açısının değiştireceği kanısındayım. "dedi.
Berber, Kuzey Irak gezisi kapsamında işyerlerinin ve işbirliğinin incelenmesi, iş bağlantıları, iş olanaklarının araştırılması gibi faaliyetlerde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.