Bayburtlu derneklerle gerçekleştirilen  Anadolu Meclisi’ne Bayburtlu dernekleri büyük ilgi gösterdi. Esenler Kültür Merkezi’ni hınca hınç dolduran Bayburtlu  dernekler,Esenler deki diğer sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Esenler Belediyesi tarafından her hafta düzenlenen Anadolu Meclisi, Bayburtluları ağırladı. Programa Bayburtlular yoğun ilgi gösterdi.

Esenler’deki mahalli derneklerin tanışıp kaynaşması ve Esenler için ortak akıl oluşturulması amacıyla hayata geçirilen Anadolu Meclisi programının bu haftaki konuğu Bayburtlular oldu.

Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat, Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, Bayburt Kültür Ve Yardım Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur, Bayburt Belediyesi Eski Başkanı Muammer Daştan ve ilçedeki Bayburt derneklerinin Yönetim Kurulu Başkanları ve Üyeleri katıldı. Bayburtlu Derneklerin yoğun ilgi gösterdiği program, Bayburt’un tarihi ve doğal güzelliklerini anlatan sinevizyon gösterisiyle başladı.

GÖKSU: İNSANLIK SİZDEN ADALET BEKLİYOR

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun konuşmasıyla devam eden programda Göksu, Anadolu Meclisi programının önemine değinerek, bu programın sadece bir gece olarak organize edilen bir programdan ibaret olmadığını vurguladı. Bu program sayesinde şehirde ne olup bittiğini tartıştıklarını ve şehrin geleceğini konuştuklarını belirten Göksu, bu anlamda Bayburtlularla bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Mavi Marmara baskınına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak özür dilemesini hatırlatarak konuşmasına devam eden Göksu, “Bu hafta bu ülkenin kardeşlik haftası” dedi. Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıl dönümü olması nedeniyle Çanakkale Zaferi’ne de vurgu yapan Göksu, “Çanakkale Zaferi, kardeşliğimizi, canımızı ortaya koyarak ispatladığımız gündür” dedi. “Çanakkale bizim mutlak suretle unutmamamız gereken bir gündür” diyen Göksu, “Her bir duygunuzda inanç ve aşk olan Bayburtlu kardeşlerim, eğer siz Çanakkale ruhunu çocuklarınıza anlatmazsanız, bunun vebalini ödeyemezsiniz. İnsanlık sizden büyük bir adalet bekliyor” dedi.

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu da yapan Göksu, “Artık biz İstanbulluyuz. Bizler, doğduğumuz yere vefayı gösterirken doyduğumuz yere de vefa göstermeyi unutmayalım. Burada da o kardeşliği, o dostluğu, o akrabalığı yaşamak zorundasınız. Bu şehir hepimizi yutuyor. Dostlarımızı, akrabalarımızı unutturuyor. Bu toplantılarda dostlar, dostluklarını yeniden tazelesinler. O dostlukları Esenler’in sokaklarına bıraksınlar istedik ” diye konuştu.

Göksu’nun konuşmasından sonra gecenin anısına plaketlerin verilmesi toplu fotoğraf çekimlerinin ardından program sona erdi.

Programa ESENLER BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TEVFİK GÖKSU,BAYBURT KÜLTÜR VE YARDIM DERNEĞİ GENEL BAŞKANI ABDURRAHMAN POLATTİMUR,BAYBURT BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANI MUAMMER DAŞTAN,GÖNGÖREN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ENSAR GÖZCAN,BAYSİAD BAŞKAN YARDIMCISI YAŞAR YERLİKAYA,GAZETECİ YAZAR MEHMET DEMİRER, BAYBURT KÜLTÜR VE YARDIM DERNEĞİ ESENLER ŞUBE BAŞKANI  FUAT SAKA ,BAYBURT KÜLTÜR VE YARDIM DERNEĞİ BAHÇELİEVLER ŞUBE BAŞKANI  MEHMET KOCABEY ,BAYBURT KÜLTÜR VE YARDIM DERNEĞİ BAĞCILAR  ŞUBE BAŞKANI   HİCABİ DURMUŞ, BAYBURT KÜLTÜR VE YARDIM DERNEĞİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI  HALİL İBRAHİM EMİRALİ,SULTANGAZİ   BAYBURT  DERNEK BAŞKANI  ERCAN SAYMAZ,EYÜP   BAYBURT  DERNEK BAŞKANI  ERCAN TAYFUR,GÖKÇEDERE BELDESİ   DERNEK BAŞKANI  KENAN KAYA,AKSAÇLI KÖYÜ DERNEK BAŞKANI  OSMAN KAYDU,ÇAKIRBAĞ KÖYÜ  KÖYÜ DERNEK BAŞKANI  GÜLBEK DAŞTAN,ASLANDEDE KÖYÜ DERNEK BAŞKANI     NECMETTİN EMİRALİ,ÇİFTETAŞ KÖYÜ KÖYÜ DERNEK BAŞKANI  VAHDET AYDIN,KABAÇAYIR  KÖYÜ DERNEK BAŞKANI HÜKMÜ TÜRKOĞLU,ELMALI KÖYÜ DERNEK BAŞKANI YUSUF ATAÇ,DANİŞMENT KÖYÜ DERNEK BAŞKANI  YAKUP PINAR,AĞÖREN KÖYÜ DERNEK BAŞKANI  MEHMET KARAKULLUKÇU,TOMLACIK KÖYÜ DERNEK BAŞKANI  CELAL TAŞDEMİR,TAŞÇILAR  KÖYÜ DERNEK BAŞKANI  ALİ ERKUL,GÜNEŞLİ KÖYÜ DERNEK BAŞKANI  ALAATİN ALTUNTAŞ,BAŞÇIMAĞIL KÖYÜ DERNEK BAŞKANI İBRAHİM AKBAL,AŞAĞI ÇIMAĞIL  KÖYÜ DERNEK BAŞKANI  MUAMMER KOCABEY,ALAPELİT  KÖYÜ DERNEK BAŞKANI  KÖKSAL TOSUN,SIRAKAYAR  KÖYÜ DERNEK BAŞKANI  HAYDAR TÜRK,ÇATALÇEŞME KÖYÜ DERNEK BAŞKANI   CEM KAYA ILGAZ,KAVACIK KÖYÜ DERNEK BAŞKANI MUSTAFA PEKMEZCİ,BAYRAMPAŞA KÖYÜ DERNEK BAŞKANI TEMEL AKKUZU,GÜLLÜCE KÖYÜ DERNEK BAŞKANI  SAMİH DEMİR,IŞIKOVA KÖYÜ DERNEK BAŞKANI SEBAHATTİN KARASLAN,YONCALI KÖYÜ DERNEK BAŞKANI AKİF ALBAYRAK,DEĞİRMENCİK KÖYÜ DERNEK BAŞKANI İSMAİL KURBAN ,HACIOĞLU KÖYÜ DERNEK BAŞKANI ERDOĞAN DURMUŞ,ARMUTLU KÖYÜ DERNEK BAŞKANI ATİLLA YILMAZ,PINARLI KÖYÜ DERNEK BAŞKANI ALİ KAYGUSUZ,KARAYAŞMAK KÖYÜ DERNEK BAŞKANI  EROL ATASOY,ALIÇLIK  KÖYÜ DERNEK BAŞKANI  MEHMET ERSOY,SARIHAN KÖYÜ DERNEK BAŞKANI  AKİF UĞURLU, MASAT KÖYÜ  DERNEK BAŞKAN SÜLEYMAN ŞAHİN,GÖLDERE KÖYÜ DERNEK BAŞKAN YARD.SUAT GÖR,BAHÇELİEVLER BELEDİYE MECLİS ÜYESİ AYDIN BAŞYİĞİT,ESDEFE ÜYE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ KATILDI.