Devletin belirlediği vergileri öderken, vergi ödeyen kişilerin, kamu hizmetlerinden yararlanma düzeyi kesinlikle göz önünde bulundurulmaz, bu tamamen kişilerin gelir ve beyanına orantılı   bir paylaşımdır. Yani, A ile B' nin devletten yararlandığı hizmetler kesinlikle göz önünde bulundurulmamaktadır. Vergiler ödenirken devlet, sadece vatandaşlarının gelir beyanına bakar ve yaslarla belirlenen sürelerde ödeme yapılır. A' nın aylık gelirinin B' den daha fazla olduğunu düşünürsen A, B' ye oranla devlete daha fazla vergi ödeyecektir. Bu vergiler Devlete kaynak yaratarak, yatırım ve harcamalarını karşılanmasını sağlar.

 

Kalkınmaya ve sosyal devlet olmaya katkıda bulunarak, gelir ve servet paylaşımını düzenler. Devletin vaz geçilmez  yükümlülükleri  sağlık, güvenlik gibi temel hizmetleri ve altyapı hizmetlerinin gerçekleşmesini  gerekli  kaynağı sağlar.Vergi ödemenin yararlarına değinen Karadağ sözlerini şöyle tamamladı.Aynı ülkede yaşayan, devletin sunduğu hizmetlerden yararlanan vatandaşlar olarak hepimizin devlete vergi ödemesi gerekir.Bu ödediğimiz vergiler ile devlet bizlere çeşitli olanaklar sağlamaktadır. Devlet, vatandaşlarının çok daha rahat yaşayabilmesi için, biz vatandaşlardan aldığı vergiler ile halkına çeşitli kullanım olanakları yaratır.

 

Dünya ülkeleri arasında ülkemizin daha güçlü bir konuma gelebilmesi için, dünyanın her yerinde yaşayan soydaşlarımızın hak ve hukuklarını koruyabilmesi için.Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın layık oldukları şekilde hizmetlerin sunulması ve sosyal devletten olan beklentilerin karşılanması ancak güçlü bir ekonomi ile sağlanacağından vereceğiniz her kuruş verginin sizlere hizmet  olarak döneceği bilinci ile devletimize sahip çıkalım  dedi.Davut Karadağ kimdir.1960 yılında Tokat'ın  Reşadiye  ilçesine  bağlı Almus’ta dünyaya geldi.İlkokul eğitimini Bağtaşı köyünde okuyan Karadağ Orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladıktan sonra Eskişehir  Üniversitesi İş İdaresi bölümünü bitirdi.Karadağ 2 yıllık Ankara Maliye kursunu tamamlayarak ilk görevi olan Ankara Gölbaşı Mal müdürlüğünde  milli Emlak memuru göreve olarak başladı.

 

Karadağ sırasıyla Ankara defterdarlığı milli Emlak Müd. Yrd. lığı, Hakkari defterdarlığı milli Emlak müdürlüğü,Diyarbakır defterdarlığı milli Emlak müdürlüğü ,Afyon defterdarlığı milli Emlak müdürlüğü, Ankara defterdarlığı milli Emlak müdürlüğü yapan Karadağ son olarak  Milli Emlak Genel Müdürlüğü Emlak şube Müdürü görevini yürütürken  Bayburt Defterdarlığına atandı.Defterdar Davut Karadağ evli ve iki çocuk babasıdır.