Çanakkale imanın, direnişin, birlik ve kardeşliğin destanıdır. şanlı ecdadın vatan ve bayrak sevdasını dünyaya duyuran,  ‘Çanakkale Geçilmez’ gerçeğini altın harflerle tarihe yazdıran büyük destandır Çanakkale zaferi. Çanakkale zaferinin 98. Yıl dönümünde  Bayburt Üniversitesi Tiyatro Ekibi tarafından sahneye konulan ‘Koca Çınar Çanakkale’ oyunu  heyecan, dram ve Çanakkale ruhunu bizlere yaşattı. Özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı Bayburt Üniversitesi Tiyatro ekibine ve çalışmalarına imkan veren Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne, ayrıca çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile canları ve kanlarıyla bu aziz vatanı savunan, destanlaşan hikâyeleriyle bize güç ve ilham veren değerli şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Bayburt Çağrı FM Radyo kendini, toplumsal ve kültürel çoğulculuk kavramları kapsamında; din, dil, etnik grup farkının göz edilmediği, özgürlüklerin kötüye kullanılmadığı, demokratik ve çok yönlü bir iletişim alanı içinde konumlandırmaktadır. Bu tespitten hareketle, anlatım ve düşünce özgürlüğünün gelişimine hizmet etmek, kültür ve sanata katkıda bulunmak, toplumu pozitif düşünceyle yaratıcılığa yönlendirmek, kişisel ilerlemeye olanak sağlamak, Bayburt Çağrı FM Radyo yayın politikasının ana hatlarını oluşturmaktadır. Her kitle iletişim aracının, hitap ettiği topluma karşı belli yükümlülükleri vardır ve bu yükümlülükler radyomuz müzik, program ve reklam formatlarına gerçeklik, doğruluk, yansızlık, yenilikleri takip etmek, bilgi verici, dinlendirici, dengeli ve tutarlı olmak biçiminde yansır.

Bayburt Çağrı FM Radyo evrensel olmak ilkesinden hareketle nitelikli ve seçkin programlara ve kaliteli müziğe ulaşmak isteyen herkese, her kesime, içinde kendini bulacağı bir yayın içeriği sunmaktadırToplumumuza  çoğulcu  demokrasinin Kültürel  ve  toplumsal  zeminini  pekiştirici ve  zenginleştirici  bir beraberlik  platformu  inşa etmek  ve şehir kültürünü  besleyen dinamiklere hareket  kazandırmak  temel  hedefimizdir. Bayburt Çağrı Fm olarak  ilimizin ekonomik  ve  sosyal  yapısını  iyi  biliyor, insanımızı  iyi  tanıyor ve sorunlarını  yüreğimizde hissediyoruz.

Sonuç olarak bizler bu çalışmaları tarihsel bir görev ve toplumsal  bir sorumluluk  olarak algılıyor ve bu düşünceyle hareket ediyoruz.

Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı kalarak, hep birlikte ülkemizi daha iyi yarınlara taşıyacağımıza olan inancımı dile getirerek bu hissiyatla hepinize saygı ve sevgilerimi sunarken güzel bir akşam geçirmenizi temenni ederim. Afiyet olsun.