Bayburt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli tarafından dağıtımı gerçekleştirilen Türk bayrakları, 30 Ağustos Pazar günü kutlanacak olan Zafer Bayramı dolayısıyla işyerlerinin camlarına asıldı. 

 

BİR GÜN ÖNCESİNDEN BAYRAM HEYECANI


Bayburt’un bütün esnafını ziyaret edip Türk bayrağı dağıtan zabıta ekipleri, herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Bayrak dağıtımına sıcak ilgi gösteren iş yeri sahipleri ise aldıkları bayrakları sevinçle hemen camlarına astı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bir gün öncesinden heyecanını yaşayan Bayburtlu esnaflar etkinlikten dolayı Bayburt Belediyesi’ne teşekkürlerini bildirdiler.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mete Memiş, şair Mithat Cemal Kuntay’ın “On Beş Yılı Karşılarken” şiirinden, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. / Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” okuyarak şöyle konuştu:


“Belediyemiz zabıta ekiplerimizce halkımıza ve esnaflarımıza Türk Bayrağımızı hediye ediyoruz. Bu vesileyle Zafer Bayramı’mızın heyecanını bir gün öncesinden yaşamaya başladık. Bütün halkımızın, kahraman ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramlarını kutluyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum”