Taş işleme sanatındaki ustalığıyla adını Dünya’ya duyuran Bayburt, belediyenin yapacağı yeni projelerle, yeni ustalar yetiştirmek üzere kolları sıvadı. Bayburt Belediyesi tarafından Sodes’in katkılarıyla kurulacak taş işleme atölyesinde mesleğin incelikleri öğretilecek.

 

Mesleki donanıma sahip olmayan ve gerekli imkânlara sahip olamadıkları için her hangi bir meslek sahibi olamayan vatandaşlar, “Taştaki Ekmek Projesi” kapsamında üç ay boyunca teorik ve pratik bilgilerle donatılarak meslek sahibi yapılacak.

 

Proje kapsamında kursiyer olmaya hak kazanan vatandaşlar, üç ay boyunca Bayburt Taşı, mermer ve travertenler üzerinde taş kesme, döşeme, modelleme, nakış işleme, şekillendirme, motifleme ve süsleme gibi dallarda eğitim alacak.

 

Proje tamamlandığında Bayburt’taki taş sektörünün ara eleman açığı da azaltılmış olacak.

 

Projeyi başarıyla tamamlayan kursiyerlerin Bayburt’ta kurulacak taş fabrikasında aldıkları eğitime paralel olarak istihdam edilmeleri de sağlanacak.

 

Üç ay sürecek eğitim programına 30 kursiyer alınacak ve eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun verilerek, kursiyerlere eğitim programı tamamlandığında mesleki sertifika verilecek.