Özellikle yaya trafiğinin de yoğun olduğu güzergâhta olumsuz her hangi bir durumun yaşanmaması için kolları sıvayan Bayburt Belediyesi, yol üzerinde bulunan virajlarda hafriyat çalışması başlattı. Hafriyat çalışmasının ardından vatandaşların daha rahat yaya ulaşımını sağlaması amacıyla yol üzerinde kaldırım çalışması başlatılacak. Yine aynı yol üzerinde araçların da dereye düşme tehlikesine karşı çelik bariyer ve istinat duvarı çalışması yapılacak.

 

Çözüm Gecikmedi

Sorunun bir an önce çözüme kavuşması için Bayburt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin gece geç saatlere kadar çalışmasıyla hafriyat çalışmalarının bittiği yol üzerinde asfalt çalışması da yapılarak tehlikeli viraj genişletilip yaya trafiğine açıldı.

 

Gece geç saatlere kadar süren çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, “Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmek adına ara vermeden yaptığımız çalışmaları hızlandırarak devam ettiriyoruz. Kalıcı çözüm olması bakımından başlatılan Çaykara ve Kışla Kavşakları çalışmaları nedeniyle anayolun trafiğe kapatılmasının ardından buradaki araç trafiği yoğunlaşmış durumdadır. Aynı zamanda vatandaşlarımızın da yaya olarak kullandığı bu güzergâhta her hangi bir olumsuz durumun yaşanmaması için Bayburt Belediyesi olarak buradaki sorunlara çözüm üretmek için kolları sıvadık. Tehlikeli olan bu virajın ortadan kalkması için sabahtan beri ekiplerimiz tarafından devam eden hafriyat çalışması bitmek üzeredir.  Birazdan burada asfalt çalışması yapılarak yaya trafiğine açılacaktır. Hemen akabinde yol üzerinde vatandaşlarımızın yaya ulaşımını daha rahat yapmalarını sağlamak amacıyla kaldırım çalışması başlatacağız. Yiye aynı yol üzerinde araçların dereye düşme tehlikesine karşı çelik bariyer çalışması da yapılacaktır. Şehir merkezinde de başlatmış olduğumuz kaldırım çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Caddemizin birini bitirmeden diğerine başlıyoruz. Bu çalışmalarımızı yaparken her zaman vatandaşımızın can güvenliğini ön planda tutuyoruz.”dedi.

 

Öte yandan çalışma alanında görev yapan Bayburt Belediyesi zabıta ekipleri de çalışma sürecince trafik seyrinin kolaylaşmasını sağladılar.