Bayburt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Aksa Çoruhgaz ortaklığında, genel doğalgaz bilgisi, doğalgaz kaçakları ve yangınlarında müdahale teknikleri konusunda itfaiye erlerine eğitim verildi.

Aksa Çoruhgaz personeli tarafından itfaiye erlerine verilen eğitimde, olası doğalgaz kaza ve yangınlarında itfaiye ve dağıtım şirketinin eşgüdümlü çalışması gerektiğine dikkat çekildi.

İtfaiye binası eğitim salonunda, gerçekleşen teorik eğitimin ardından Aksa Çoruhgaz Dağım A.Ş. İstasyonu’na geçilerek burada da pratik olarak doğalgaz yangınıyla müdahale tatbikatı yapıldı. Dağıtım istasyonuna ait sahada yer alan doğalgaz kutusunda çıkan olası bir yangına karşı nasıl müdahalede bulunacakları öğrenen itfaiye personeli, çıkan yangına da yangın tüpü ile müdahale ettiler.

“Bizim İçin Çok Faydalı Eğitim Oldu”

Eğitimlerle ilgili bir açıklama yapan Bayburt Belediyesi İtfaiye Müdürü Haluk Akkoyunlu, Bayburt’ta doğalgazın hızla yaygınlaşması ile birlikte yaşanabilecek olası doğalgaz kaza ve yangınlarına karşı hızlı ve bilinçli bir şekilde müdahale edilmesi için itfaiye personeline eğitim verildiğini söyledi. Müdür Akkoyunlu, “Belediye Başkanımız Sayın Mete Memiş’in düzenlediği program dâhilinde eğitim gerçekleştirdik. Doğalgaz kaza ve yangınlarına müdahale tamamen teknik bilgiyi gerektirir. Bu eğitimlerde, nasıl müdahale etmemiz gerektiğini öğreniyoruz. Bizim için çok faydalı olan bu eğitimi sağlayan Belediye Başkanımıza ve eğitim veren firma yetkililerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Eğitimler Hem Teorik Hem de Uygulamalı Yapıldı”

Aksa Çoruhgaz Bayburt-Gümüşhane Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Rahime Meydan ise, “Olası doğalgaz kaza ve yangınlarında, itfaiye ve dağıtım şirketimizin eşgüdümlü çalışması, personelin bilinçli hareket etmesi, şehrimizin can ve mal güvenliğinin korunması için eğitim programı düzenledik. Eğitim programı kapsamında itfaiye personeline alınacak tedbirler, erken müdahale ve yapılması gerekenler konusunda eğitim verdik. Teorik ve pratik olarak düzenlediğimiz eğitimler sonucu katılımcılara sertifikaları da verildi” diye konuştu.