Birçok noktadan yangına müdahale etme özelliği, 28 metre uzunluğunda hidrolik merdivenli araç ile çift kabinli tam donanımlı itfaiye aracının denemesi yapıldıktan sonra İtfaiye Müdürülüğü’ne teslimatı yapıldı.

Araç Tanıtım Programı Düzenlendi

2 adet yeni itfaiye aracı ile birlikte  son beş yılda filosuna kazandırdığı araçların tanıtımı için Bayburt Belediyesi tarafından bir program düzenlendi. Bayburt Otagarı’nda belediyeye ait araç parkında düzenlenen programda, son 5 yılda alınan araçlarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, belediyenin son beş yıl içerisinde en son alınan 2 adet tam donanımlı itfaiye aracı ile birlikte filosuna toplam 36 adet araç kazandırdığını söyledi.

Her Birisinin Başka Bir Hikayesi Var

Birçok noktadan yangına müdahale etme özelliği, 28 metre uzunluğunda hidrolik merdivenli araç ile çift kabinli tam donanımlı itfaiye aracını Bayburt’a kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Polat, “Bu alanda gördüğünüz bütün araçlar, 5 yılda belediyemizin filosuna katıldı. Her birisinin başka bir hikayesi var. Hiç birisi kendiliğinden geze geze buraya gelmedi” dedi.

Ayda 25 Bin TL Kurum Kâr Elde Eti

2009 yılı öncesi Bayburt Belediyesi’nin temizlik işlerini dışardan hizmet alımı şeklinde gerçekleştirdiğini ve bunun da belediyeye ciddi manada maliyeti olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Polat, “Biz göreve başladığımız zaman ilk olarak temizlik işlerini kendi şirketimize aldık.  Ve burada gördüğünüz 5 temizlik aracını kredi kullamak suretiyle belediyemize devraldık. Hem bu araçların kredisi hem de hizmet alımı ile aldığımız elemaların maaşlarının ötesinde ayda 25 bin TL kurum kâr elde eti. Şimdi bu alandaki bütün araçlara baktığımız zaman her birisinin gerçekten ayrı bir hikayesi var. Kimisini İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nden, kimisini Beykoz Belediyesi’nden, kimisini araya adam koymak suretiyle, kimisini milletvekimizi araya koymak suretiyle, kimisini İstanbul’daki hemşehrilerimizin destekleriyle, ilçe belediyelerinden, İHTT’den almak suretiyle belediyemize kazandırdık. Benim sağ tarafımda bulunan bütün araçlar belediyemize hibe olarak kazandırılmıştır. Bu konuda İstanbul’daki başta Abdurrahman Polattimur olmak üzere bütün derneklerimize Bayburt adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Amacımız Daha Kaliteli Ve Standartı Yüksek Bir Hizmet Sunmaktır

2009 yılında bugüne kadar Bayburt Belediyesi’ne kazandırılan araçlarla ilgili detaylı bilgi veren Belediye Başkanı Polat, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 “Şuanda bu alanda toplam 36 adet araç var. Bunlar 2009 yılından bugüne kadar belediyemize kazandırdığımız araçlardır. Bunların 21 adeti belediyemizin ihale yöntemiyle aldığı araçlardır. 5 adeti de kurumlardan parasıyla alınmış araçlardır. Diğer 10 adeti de hibe olarak kurumumuza kazandırdığımız araçlardır. Amacımız daha kaliteli ve standartı yüksek bir hizmeti Bayburt’umuza sunmaktır.”

Gökyüzünü Bayburtlulardan Esirgemeyelim

“2009 yılında herkesin bir seçim vaadi vardı. Bu vaatlerden birisi de ‘Gökyüzünü Bayburtlulardan esirgemeyelim.’ vaadidir. İsteyen istediği yükseklikte binasını yapsın. Biz imar mevzuatı olarak gerekli esnetmeleri belediyemiz meclisinde aldık. Binalarımız yükseldi. Emsal uygulamasını getirmek suretiyle bina yüksekliğini serbest bıraktık. Mesala 2 adet Buğrakent isimli Bayburt’ta gökdelenimiz var. Eskiden olsaydı bu binalar kaçak sayılırdı. Biz mevzuatı vatandaşımızın talebi doğrultusunda yeniledik. İşte o binalar mevzuata uygun olarak yapıldı ama Allah korusun bu binalarda bir yangın olursa ne olacak? Bizim önceki itfaiye aracımız en son Yavuz Bey (Şahin) zamanında alınmış, yüksekliği 18 metre olan itfaiye aracıdır. Ve onlarda motor olarak da, şanzıman olarak da çok eskidiği için köy yollarında çok kere itfaiye araçlarımızın kaldığını biliyoruz. 5 dakikalık bir gecikme çok büyük bedeller ödetebilir diye iki adet yeni itfaiye aracı aldık. İnşallah bu araçlarımızı hiç kullanmayız. Ama hayatın bir realitesi vardır ki bu araçlar birgün kullanılacak. İster istemez bir yangın olacak. İster istemez bir afet olacak. Allah bizleri bela ve musibetlerle birgün imtihan edecek. Bunlara bizim de hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu araçlarımızı alarak itfaiyemize teslim ettik.”

Kem Aletle Kemalat Olmaz

“Araçlarımızın alınması konusunda, İtfaiye müdürümüz Haluk Bey’in (Akkoyunlu) çok gayreti oldu, Yaşar Bey’in (Oruç) çok gayreti oldu, personelin çok gayreti ve talebi oldu. Onlara da bu vesileyle çok teşekkür ediyorum. Bu araçların temini konusunda, satın alınanların ödenmesi konusunda, bize katkı sunan herkese Bayburt adına teşekkür ediyorum. Bunlar köklü yatırımlardır. Bayburt’ta bundan sonraki süreçte kıymeti daha çok anlaşılacak olan hizmetlerdir. Çünkü eskilerimiz, “Kem aletle kemalat olmaz” demişlerdir. Yani kötü aletle iyilik ortaya çıkmaz.  Onun için biz de mümkün olduğunca araç filomuzu yenileme gayreti içerisine girdik.  İnşallah itfaiye araçlarımızı en az şekilde kullanırız. İtfaiye personelimizden de bahsedecek olursak; hepsi nitelikli ve eğitim almış personelimizdir.”

Köklü Bir Yatırım Kazandırdık

“Biz göreve geldiğimizden itbaren itfaiyemizde de bir değişim gerçekleştirdik. Şuanda içerisinde bulunduğumuz alan Bekir Bey’in (Çetin) zamanında yapılmış bir yerdir. Çoruh’un kenarındaki arsamızı sattıktan sonra o alandaki bütün hizmet birimlerimizi buraya taşıdık. İlk zamanlarda arakadaşlar karşı çıkmış olduysalarda şimdi bana dua ediyorlar. Çalışma ortamları gerçekten çok kötüydü. Şimdi burada kaloriferli atölyemiz var, kaloriferli demir atölyemiz var, taş atölyemiz var, hediyelik eşya atölyemiz var. İtfaiyemizi bütün donanımıyla birlite burada topladık. Şuanda hiçbir sıkıntımız yok. Bu birimdeki bütün arkadaşlarımız halinden memnun. Herkes çalışma ortamından memnun. Hiç kimse elini sıcaktan soğuk suya dokundurmuyor. Çünkü iç mekanda çalımanın avantajını yaşıyorlar. Bunu köklü bir yatırım olarak buraya kazandırdık. Araçlarımızın Bayburt’a hayırlı olmasını temenni ediyorum. İştirakinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

Belediye Başkanımız Sürekli Birşeyler Üretmek İçin Çabaladı

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ise, törende yaptığı konuşmada, Bayburt Belediyesi’nin 5 yıllık dönemde araç parkına 36 araç kazandırdığını ve Belediye Başkanı Polat’ın sürekli bir şeyler üretmek için çabaladığını dile getirdi. Millletvekili Özbek, “Hacı Ali beyin ayda 3-4 günü İstanbul’da geçiyordu. O belediyeye gidiyor, öbürüne gidiyor. Ondan para alıyor, ondan araç alıyor, ondan değişik bir şey. Hacı Ali Bey başka partili olsaydı ne kadar gayretli olursa olsun o belediyelere gitme şansı olamazdı. İmarettepe’ye bir sürü yatırım yapılıyor. Çoruh’un kenarında Rabia Kadıoğlu Parkı. Şelale yapılıyor. Değişik yerlerden araçlar. Milletvekillerine, bakanlara rahatlıkla ulaşabiliyor” dedi.

İŞ-KUR Olmasaydı Bayburt’ta İş Bulma Şansımız Yoktu

Bayburt Belediyesi’nin 235 İŞ-KUR çalışanı olduğunu, iktidar partisinin dışında bir partiden olsa bu sayının düşük olacağını belirten Milletvekili Özbek, “Bayburt Belediyesi’nin 255 personeli var şirket veya belediye personeli olarak. 235’de İŞ-KUR çalışanı var. Asgari ücretle 9 ay boyunca benim vatandaşım çalışıyor.  İŞ-KUR olmasaydı Bayburt’ta iş bulma şansımız yoktu. Şu anda Bayburt’ta 1000’in üzerinde kişi okullarda, belediyelerde bu şekilde çalışıyor. Eğer Hacı Ali Bey başka bir partinin belediye başkanı olsaydı bu sayının ne kadar olacağını sizin takdirlerinize bırakmak istiyorum. İktidar partisi nerede ise Bayburt Belediyesi’nin orada olmasının faydasını yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çok Büyük Yatırımlara İmza Attık

Milletvekili Özbek, 2014 yılında yapılacak seçimlerde tüm Bayburtlular’ın siyasi görüşlerini bir tarafa bırakarak iktidar partisini tercih etmesi gerektiğini belirttiği konuşmasında, “Önümüzdeki seçimlerde özellikle bu istikrarın devamı için, bu belediye hizmetlerinin devamı için, çok büyük yatırımlara imza attık. İhaleler yaptık. Kanalizasyon ihalesi, içme suyu ihalesi yapıyoruz. Atık su tesisi. Asfaltlama çalışmaları. Alt geçitler, üst geçitlerin tamamlanabilmesi için bu istikrarın devam etmesi gerekiyor. Bayburtlu olarak sizin de bu hizmette katkınız olması gerektiğini düşünüyorum. Siyasi partimizi bir kenara koyalım ama Bayburtlu olarak Bayburt Belediyesi’ni iktidar partisinde tutmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

100 Milyar Dolar Bizim Cebimizden Gitti

Konuşmasında ülke gündemindeki konuları da değerlendiren Miletvekili Özbek konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"İktidar Partisi ülkeyi geriye götüren, geliştirmeyen bir siyasi parti değil. Sonuçta hepimiz bireyiz. Bu iktidar partisi ve bu Başbakan da Türkiye’ye çağ atlatan bir başbakan. Çağ atlatan başbakan ki 10 yıldır iktidarda iken her yıl Başbakanı indirmek için sandığın dışında başka farklı şeyler getiriyorlar. İşte kapatma davası bu partiye getirildi. Sözde yolsuzluk operasyonu ile dış mihrakların oyunu ile başbakanı, hükümeti yıkma operasyonu başlatıldı. Dün farklı şey, parti kapatılacaktı. Daha önce Balyoz davası, Ergenekon davası, 28 Şubat... Bunlar hep bu iktidarın aşağı alınması için yapılan olaylar.  Mayıs ayında bizim Merkez Bankası’nda 135 milyar dolar paramız vardı. Faizler 4,5’a inmiş. 4 tane kredi derecelendirme fonu artı değer bildirmiş, enflasyon düşmüş, dolar bin 700 lira, ekonomi tam takır devam ediyor.  3. Hava limanının ihalesini yapmışız. 3 köprünün ihalesini yapmışız. Kanal İstanbul’u hayata geçirmenin planlarını yapmışız. Her taraf şantiye olmuş. Bir de baktık 3 tane ağaçtan dolayı Türkiye birbirine girdi. Son yapılan operasyonla, sözde operasyonla, yok efendim şöyle bir şey vardı, böyle bir şey vardı diyerek karalama kampanyasıyla ekonomi yine dibe çöktü. Gezi ile son olayın Türkiye’ye maliyeti 100 milyar dolar. Kimi cebinden gitti, bizim cebimizden gitti. Kim kazandı faiz lobisi kazandı. İsrail destekçisi, Amerikan destekçisi, faiz lobisi, ağalar paraları cebe indirdiler. Kimin cebinden gitti, bizim cebimizden gitti.”

Bu Milletin Başbakana Nasıl Sahip Çıktığını Gördük

"Biz millet olarak akıllı olmamız gerekiyor. Ak Parti, Tayyip Erdoğan’ı eğer istemiyor isek sandıkta gerekli cevabı veririz. Bu millet nasıl Tayyip Erdoğan’ı başbakan yaptıysa başbakanlıktan da ancak bu millet indirir. Başka kesimlerin indirme gücü de olmaz. Onu da görüyoruz Sakarya’sında, Trabzon’unda, Samsun’unda, Giresun’unda ve dünkü İstanbul karşılamasında… Bu milletin kendi seçmiş olduğu başbakana nasıl sahip çıktığını gördük. "

Bazı Kesimler Müslüman Toplumun Gelişmesini İstemiyor

"İslam coğrafyasının geri kalması için kardeş kavgası yaptırdılar bize. Osmanlı’ya bakın, Menderes’e bakın, Özal’a bakın, Tayyip Erdoğan’a bakın, Mısır’a bakın, Suriye’ye bakın. Avrupa’da, Amerika’da her şey güllük gülistanlık. Hiç problem yok. Hep bizde nifak, problem var. Niye? Bazı kesimler Müslüman toplumun gelişmesini istemiyor. Biz de inşallah bu oyuna gelmeyeceğiz. Kardeş kavgası yaşatmayacağız bu memlekette. Herkes bir adım geri atacak. Herkes fitnenin önüne geçecek. Bu hususta bu millet gerekli cevabı inşallah sandıkta verecektir."

Atölyeler Tek Tek Gezildi

Konuşmaların ardından  yeni itfaiye araçlarını bir süre inceleyen Milletvekili Özbek, Belediye Başkanı Polat, Ak Parti İl Başkanı Hakan Polat, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mete Memiş ve programa katılanlar tarafından, Bayburt Otagarı altında İtfaiye Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı atölyeler ile birlikte taş atölyesi, ahşap atölyesi  ve bir çok çalışma alanı gezildi.