Hulki Aşır, yaptığı konuşmada,     Bayburt İli Kamu Hastanelere Birliği Genel Sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerimizden biri olan ADSM bugün yeni hizmet binasına kavuşmuştur. Açık alanı 500 m2,Kapalı alanı ferah ve sağlıklı 2000 m2 olarak yapımı tamamlanan yeni ADSM binasında 13 diş ünitesi 7 diş tabibimiz ve toplamda 40 sağlık personelimiz, protez laboratuarları, son sistem sterilizasyon ünitesi, panoramik ve RVG röntgen cihazları ile, tüm Ağız ve Diş hastalıklarında Gece saat 23 00 e kadar çağımızın en ileri teknolojilerini kullanarak, güler yüzlü bir anlayışla her şeyin en iyisine layık halkımıza yüksek kalitede sağlık hizmeti sunmak ilkesinden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

      Ayrıca Evde bakım gerektiren hastalarımız içinde mobil Ünitemizle Ağız ve Diş hastalıkları hizmeti vermeye başlayacağımızın müjdesini vermek isterim.

      Yeni ADSM binasının açıldığından haberi olmayan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve yeni ADSM binasına ulaşımlarının sağlanması için, bir hafta süresince, eski ADSM binamızın önünden her yarım saatte bir servis imkânı sunacağız.

     Bayburt ilimize atandığımız kısa süre içinde, Genel Sekreterliğimize bağlı Devlet Hastanesinde ki gelişmelerden de bahsetmek isterim. Hasta muayene masası 2 olan Acil polikliniği monitörlü gözlem dahil 4 muayene masasına çıkarıp daha geniş bir alan ve modern görünüme kavuşturduk.

       Kapalı olan yeni doğan yoğun bakım ünitemizi 2 çocuk hasta uzmanı atanması ile 1. Seviye 5 kuvöz ile hizmete açtık, bu sayede düşük doğum ağırlıklı bebeklerimizin ilk bakımları için başka bir ile gitmelerine gerek kalmadı.

     Eski ADSM binasına da Göz Hasta poliklinikleri ve KBB polikliniklerini taşıyarak mevcut fiziki durumu yetersiz olan Bayburt Devlet Hastanemizde muayene odası olmayan hekimlerimize oda açacak ve bekleme alanları, rahat ve havadar bir ortam, yapmış olacağız.

     Yapımının Mart-Nisan aylarında bitmesini beklediğimiz ek binamızı teslim aldığımızda da Eski binalarımızın güçlendirmelerini ve günümüz sağlık konseptine uyumunun sağlanması için Sağlık Bakanlığı ile gerekli yazışmalar yapılarak fiziki mekânlarını baştan aşağı yenilenmesini sağlamış olacağız.

     İnanıyorum ki Sağlıkta Dönüşüm Programıyla dünyanın en gelişmiş ülkelerinde verilen sağlık hizmetiyle, Bayburt’un sağlık hizmet sunumu eş değer haline gelecektir. Ülkemizde son 10 yılda sağlık konusunda büyük mesafeler kat edildi. Bugün hizmete başladığımız ADSM binamız da buna bir örnektir.

Sağlık meselesi ihmale gelmediği gibi ertelemeye de gelmez,  Anne karnından mezara kadar her bireyin sağlık hizmetine ihtiyacı vardır.

     Bu Minvalde Yaklaşımımız; insanların şifa buldukları, kendilerini evlerinde hissettikleri, doğru ve etik işlerin yapıldığını bildikleri için, sonuna kadar güven duydukları,bir ortamda olduklarını hissettirmektir Tüm ADSM  personelimizle yaptığımız görüşmeler sonucu  sürekli gelişme kararı aldık, çalışmalarımıza başladık.    

     Genel Sekreterlik olarak amacımız Sadece varlığını sürdürmek değil, topluma değer katmak peşinde olan bir sağlık kurumu olmak, ilimizdeki tüm sağlık tesislerimizi uluslar arası standartlara taşımak ve ülkemize örnek sağlık kuruluşları haline getirmektir.

     Bundan sonra ki hizmetlerimizde kullanacağımız tıbbi donanım ve ileri teknolojik altyapının yanı sıra, hastalarımıza uyguladığımız tedavinin kalitesinde, hasta ve yakınlarına gösterdiğimiz ilgi, saygı ve sevgide kendisini apaçık olarak gösterecektir.

       Halkımızın Sağlık Sistemine duymuş olduğu güveni boşa çıkarmamak ve göstermiş olduğu ilgiyi devam ettirmek için Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği olarak gecemizi gündüzümüze katıp çalışmaya devam edeceğimizi büyük bir mutlulukla belirtmek isterim.

          Göreve başladığım günden beri Bayburt halkından gördüğüm o sıcak karşılamaları ve nazik tavırları için çok teşekkür ederim.”