Artvin’de de büyük bir coşku ve muhabbetle vatandaşlarımızla kucaklaştık.

 

Bayburt’u ziyaret etmeyi planlıyorduk ama dış politikadaki bazı acil gelişmeler bizim bu ziyaretimizi erteledi. Geçen partimizin resepsiyonunda il başkanımıza milletvekilimize söyledim, ‘Bayburt’a bir ziyaret borcumuz var, en kısa zamanda ödeyelim’ dedim ve Rabbime hamdolsun ki bu borcumuzu ödemek imkanı bize nasip oldu.

Bayburt’un gönlümüzde ayrı yeri var. Yiğidimizin harman olduğu yerdir. Anadolu'muzun sevdasının, aşkının terennüm ettiği yerdir.

 

Bayburt ayaktaysa Anadolu'muzun yaylası, kalesi sağlam ellerde demektir. Bayburt Anadolu’nun hep bir kalesi, bir muhabbet deryası oldu. Bizimle buluşma konusunda bu kadar muhabbetle beklediğiniz için size bir kere daha teşekkür ediyorum.

 

Bayburt'umuz ayrı sebeple daha ziyareti fazlasıyla hak ediyor. Yüzde 80. Allah razı olsun. Gerçekten Bayburt bu anlamda öylesine işaret fişeği çaktı ki, sayın Başbakanımızın cumhurbaşkanı olması için en önemli mesajı Bayburtlular verdi. Bayburt’a teşekkür borçluyuz. Öğleyin sayın cumhurbaşkanımızla Artvin’den görüştüm, ‘Bayburt’a gideceğiz, sizin de selamınızı ileteceğim’ dedim. ‘O güzel diyara selam olsun’ dedi. Muhabbetlerini selamlarını iletmemi istedi. Cumhurbaşkanlığı görevini devraldıktan sonra kendisi de bizzat gelip size teşekkür edecek. Çünkü siz her türlü teşekkürü hak ediyorsunuz. Allah bu diyarları her zaman Ezan-ı Muhammedi ile şereflendirsin. Bu diyarlardaki al bayrağımızı hiçbir zaman en yüce makamlardan indirmesin. Dünyanın her yerine al bayrağı taşırken Bayburt’un güvencini, inancını ve bize inancını da taşıyoruz. Bayburt bize bu şekilde aşkta oldukça bize muhabbetle bağlandıkça hiçbir zorluk karşısında dünyanın hiçbir yerinde ayağımız titremeyecek. Bir an daha hakkın ve adaletin sözcüsü olma konusunda tereddüt etmeyeceğiz.

 

Emin olun ki ister Kırgızistan'da Özbekistan'da Kaşgarda Urumçide kardeşlerimizle kucaklaşırken olsun. İster Gazze'de oradaki mazlum kardeşlerimizle, somalide Afrikade teni farklı ama yüreği Anadoluyla atan kardeşlerimizle kucaklaşırken olsun, isterse Saraybosna'da Ali İzzetbegoviçin mirasını temsil ederken olsun hep Anadolunun yiğit insanlarını desteğini duasını arkamızda hissediyoruz. Sizin bu desteğiniz varken dünyanın her yerinde başımız diktir.

Hiçbir zaman boyun eğmedik. Rabbimin huzurunda rükuda eğilen bu baş hiçbir başka otorite karşısında eğilmeyecektir. Çünkü Bayburt'un yiğit insanları bizimle Anadolunun aşk ve muhabbet dolu insanları bizimle.

 

Biz hiç  bir makamda manevi bakımından ders alınacak ulu önderler vardır. Bayburt bu ulu erenlere beşiklik etmiş güzel bir şehrimiz.

 

Size mazlumlardan selam getirdim,. Arakanın selamını alın, onlara sizin adınıza esselamü aleyküm dediğinde binlerce kişi sizin selamınızı almıştı. Onlara selamlarını Anadolu'ya ileteceğimize söz vermiştik.

 

 

Türkiye cumhuriyeti devleti de onurlu bir geleceğe hazırlanıyor.Bir kez daha bu gösterdiğiniz misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum.Allah sizin duasını desteğini bizden eksik etmesin.