Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen çalışmanın tanıtım toplantısına Bayburt Vali Yardımcısı Ali Gökay, Emniyet Müdür Vekili Ahmet Atçı ve proje ortakları katıldı. Emniyet Amiri Doğan Yeni, Bayburt Emniyet Müdürlüğü olarak yürüttükleri projelerde genel hedef kitlenin kadınlar ve çocuklar olduğunu kaydetti. Yeni, 2010'da 'Kadına ve Çocuğa Karşı Daha Çok İletişim Projesi'nin Malatya ilindeki SODES fuarında il birincisi seçildiğini hatırlatarak, "Kadın ve çocuklara yönelik çalışma içinde bulunmamızın sebebi medyada yansıdığı gibi kadına karşı şiddet, çocuk istismarı ve çocuk suçlarını sürekli gündeme gelmesi toplumun rehabilitasyon kanallarını iyi işlememesi nedeni ile çocuklar potansiyel suçlu haline gelmektedir." dedi.

 

                 Bayburt'ta son 3 yılda çocuk suçlarında yüzde 22 artış gözlendiğini aktaran Yeni, şöyle konuştu: "Projemizde badminton sporunu seçmemizin nedeni Bayburt'ta kış ayları uzun olduğundan çocukların dışarıda çok fazla spor yapmaları mümkün değil. Salon sporlarının çocukların sağlığı açısından daha faydalı olacağını düşündük, okullara ait spor salonlarının daha etkin ve verimli kullanılmasını amaçlamaktayız. Bu sporun maliyetin düşük olması daha çok tercih edilmesine etken olacaktır. Bu kapsamda proje ortaklarımız Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 100 öğrenciye 5 aylık kurs verilecek. Projenin amacı spora teşvik ederek suç oranını düşürmektir. Kursun sonunda oluşturulan takımlar arasında müsabakalar ve gezi faaliyetleri düzenlenecek."

 

           Bayburt Emniyet Müdür Vekili Ahmet Adçı ise çocukları spora teşvik ederek, zararlı alışkanlıklardan uzak kalmalarını hedeflediklerini kaydetti.