Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Anadolu Yıldızlar Ligi adı altında oluşturulan ligin amacı, sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, TOHM merkezlerine sporcu kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda Anadolu Yıldızlar Ligi projesi oluşturuluyor. 81 ilde 8 Grup halinde belirlenen Anadolu Yıldızlar Ligi’nde Atletizm, Basketbol, Badminton, Masa Tenisi, Taekwondo, Hentbol, Voleybol, Judo, Karate ve Yüzme branşları yer alıyor.

Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığınca  21-22-23 Şubat 2014 tarihlerinde Bayburt'ta Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton Grup Müsabakaları yapıldı.  Söz konusu müsabakalara Erzincan, Ardahan, Trabzon, Artvin, Tokat, Erzurum, Ordu, Gümüşhane, Giresun, Rize illerinden bayan ve erkek sporcular, antrenör ve yöneticiler dahil olmak üzere toplam 112 kişi katılım sağladı.   

Yarışmalar sonunda guruplarında birinci ve ikinci olan iller Mart ayında Karabük'te oynanacak yarı final müsabakalarına katılacak. 

Guruplarda aşağıdaki illerin sporcuları yer alıyor.

Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton Erkekler Grup Müsabakaları Sonuçları

A Grubu

1. Bayburt

2.Trabzon

3.Tokat

4.Ardahan

B Grubu

1.Ordu

2.Erzurum

3.Giresun

4.Gümüşhane

C Grubu

1.Erzincan

2.Artvin

3.Rize

 

Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton Bayanlar Grup Müsabakaları Sonuçları

A Grubu

1. Bayburt

2.Artvin

3.Giresun

B Grubu

1.Ordu

2.Trabzon

3.Erzurum

C Grubu

1.Erzincan

2.Ardahan

3.Rize