Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde gerçekleştirilen törene Bayburt Vali Yardımcısı Ali Gökay, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, Kurum İdarecileri ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, Futbol İl Temsilcisi Âdem Köse,Bayburt Group Özel İdare Spor Kulüp Başkanı Hikmet Şentürk, Faaliyet gösteren Spor Kulüplerinin Başkanları ve sporcuları katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu; “ Bugün tertiplenen bu törende yapılacak yardımlardan ilimizde faal olan 10 Amatör spor kulübümüz ile 30 Okul Spor Kulübümüz faydalanmıştır.

İl Özel idare Bütçesinden ayrılan payla gerçekleşen destekle beraber spor kulüplerimiz kendilerine yapılan spor malzeme yardımını en iyi şekilde değerlendireceklerdir. 75 bin TL payın 60 bin TL ile Spor Malzemesi geriye kalan 15 bin TL ile de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hizmet birimlerinde kullanılmak üzere alınan makine ve teçhizattan oluşmaktadır.

Gençlerimizi her türlü tehlike ve kötülüklerden uzaklaştırmak onların fikren ve bedenen yükselmelerini sağlamak gerek devletin gerekse sivil toplum örgütlerinin bir numaralı görevi olmalıdır. Bu hizmetlerin yapılmasında katkısı bulunan Sayın Valimiz Mükerrem Ünlüer ‘ e Millet Vekilimiz Sayın Bünyamin Özbek’ e İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Ziyeddin Babacan’ a, İl Genel Meclis Başkanı Sayın Raci Bayrak’ a ve İl Genel Meclisi üyelerine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. 
Bayburt İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak ; “ 5302 sayılı kararla İl Genel Meclis Başkanlığı bütçesinden Amatör Spor Kulüplerine her yıl bu tür destekleri sağlamaktayız. Ayrıca BAL Ligi 1. Gurupta mücadele eden Bayburt Group Özel İdare Sporumuza da desteklemekte Onursal Başkanımız Abdurrahman Şentürk ve Bayburt Group’a da yaptıkları destekten dolayı da teşekkür ediyoruz.

İl Özel İdare Spor olarak Hocamız Şükrü Kayalı’nın destekleriyle de 120 sporcumuz altyapıda yetişmekte ve bölgemizdeki Süper Lig takımlarına transfer olmaktadır. Amatör Spor Kulüplerini desteklemek ve her yaşta gencimizi spor yapmaya teşvik etmek ve Türk sporuna kazandırmak gayreti içerisinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak’ın konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Ali Gökay Bayburt Üniversitesi Rektörü rofesör Doktor Selçuk Coşkun ile masa tenisi oynadılar.

Amatör spor kulüplerine spor malzemeleri teslimi ile tören sona erdi