Bayburt, Manevi ve Kültürel Birikime Fazlasıyla Sahiptir 

Türbenin inşasıyla başından beri yakından ilgilenen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat konuyla ilgili kısa bir açıklama yaparak şunları söyledi:

“Bir şehrin ekonomik ve sosyal gelişmişliği kadar manevi kültürel gelişmişliği de önemlidir. Bayburt, bu manevi kültürel birikime fazlasıyla sahip ve tarihin maneviyatla buluştuğu bir şehir. Belediye ve halk olarak bu önemli mirasların korunmasına büyük önem gösteriyoruz. Belediyemiz tarafından bu türbenin inşasına başlanması ve halkımızın büyük destek vermesi buna kanıttır. Manevi ve kültürel miraslarımızın korunması yönündeki çalışmalarımız elimizden geldiğince devam edecektir.” 

Halk arasında “Huykesen” türbesi olarak bilinen Veysel Hemedani ve Necmeddin Geylani gibi büyük manevi önderlerin yattığı İmaret Tepe’de inşa edilen türbe yüzlerce yıllık geleneklere uygun olarak sekiz köşeli olarak yükseliyor. Bu büyük zatların İslamiyet’i tebliğ için yüz yıllar önce İran’ın Geylan ve Hemedan şehirlerinden ilimize geldikleri ve bir daha ayrılmadıkları biliniyor.