Açılış konuşmasını yapan Akşar Kültür ve Yardımlaşma derneği Başkanı Bayram Songur, bu tür etkinliklere tüm Akşar halkının katılmasını, birlik beraberlik içerisinde çok şeylerin yapılacağını daha öncelerde İstanbul’da yapılan şenliklerin bu yıl ilimizde yapıldığını kaydetti.

 

Daha sonra bir konuşma Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş şenliğin hayırlı olmasını dileyerek, İslam coğrafyasındaki zulme değinerek birlik, beraberlik ve yardımlaşma içerisinde yaşamayı bu şekilde bir zulüm gören Müslüman kardeşlerimize daha faydalı olunacağını kaydetti.

 

Geçmiş Ramazan bayramını tebrik ederek konuşmasına başlayan Milletvekili Bünyamin Özbek “Görüyoruz ki; Bayburt’ta hemen hemen her köyümüzde bir şenlik yapılıyor birlik ve beraberlik timsali olan bu şenlikler inşallah önümüzdeki yıllarda daha da fazla daha değişik köylerde yapılmasını temenni ediyorum. Özellikle bu şenliği düzenleyen tertipleyen Dernek Başkanımıza, Dernek Yönetim Kurulu üyelerine, Akşar muhtarımıza ve Akşar halkına çok teşekkür ediyorum. Değerli dostlar bu yaz Ramazan ayı çok sıcak geçti, tarlada bağda bayırda inşaatlarda insanlarımız oruçlarını tuttular ibadetlerini yaptılar Allah ibadetlerini kabul etsin. Ben şenliklerinizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum saygılar sunuyorum” dedi.

 

Ardından Valimiz Mükerrem Ünlüer, “hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum, geçmiş Bayramınız kutluyorum. Bu bayram biraz buruk geçti, İnşallah Kurban Bayramını daha coşkuyla kutların zulümlerin olmadığı bir bayram yaşarız.

 

Beş bin yıllık bir tarihi olan bu beldemizde bu tür organizasyonların yapılması bizi mutlu etmiştir. Ben inanıyorum ki yeni başlattığımız projeye de bu şekilde destek verirsiniz. “BAYBURT’U SEVİYORUM, BAYBURT’A İKAMETİMİ TAŞIYORUM” diye bir proje başlattık dünde sosyal medyada onu paylaştık.

 

Artık Bayburtluya bir görev düşüyor Bayburtlu olup dışarıda yaşayan arkadaşlarımıza eğer bize destek verirlerse bize onların özlediği bir Bayburt için elimizden geleni yapacağız. Bu organizasyonu düzenleyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum devamını diliyorum hepinize teşekkür ediyorum” dedi

Programda yer alan yerel sanatçılarla devam eden şenliklerde vatandaşlar doyasıya halay çekti ve gönüllerince eğlendiler.