12 yıldır AK Partinin her kademesinde görev aldığını belirten Eski AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, yeni atanan Hakan Kobal’a başarı dileyerek konuşmasını şöyle sürdürdü;Başkanlık dönemim de İlimize yapılan hizmetleri hepimiz yakinen  biliyoruz.Yaklaşık 2 trilyon liralık yatırımda Başbakınımız Recep Tayyip Erdoğan Teşkilat Başkanımız Ekrem Erdem Milletvekilimiz Bünyamin Özbek ve sizlerin desteği ile  bizim çalışmalarımızın emeği vardır. Herkese ve herkesime çalıştığım sürece verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Ülkemize ve Milletimize hizmet yarışında taşıdığımız bu bayrağı daha yukarılara taşıyacak olan yeni il Başkanımız Hakan Kobal’a ve yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum”

İl Başkanlığına atanan Hakan Kobal ise partililere seslenerek “  Necip Türk milletine hakkaniyetle hizmet yolunda bu ulvi görevi bana nasip eden yüce rabbime hamd ediyorum.

Sayın Belediye Başkanım, il genel meclis başkanım, ilçe ve belde belediye başkanlarım, belediye başkan aday adaylarım, merkez ilçe ve ilçe başkanlarım, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarım, değerli yönetici arkadaşlarım, bu davaya gönül vermiş dava arkadaşlarım ve Bayburt’un değerli basın mensupları.

İl başkanımız Yusuf Elçinin belediye başkan aday adayı olmasından dolayı istifa etmiş olup, başkanımıza çıkmış olduğu bu zorlu yolda başarılar diliyor, şimdiye kadar yapmış olduğu ve yapacağı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum.

İl başkanlığı seçim sürecinde demokratik şartlar ve birlik ve beraberlik içerisinde manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen sayın milletvekilimiz Bünyamin Özbek’e teşekkür ediyorum.

Bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm teşkilat yöneticilerimize ve üyelerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Ak partinin kurulduğu günden bu güne kadar değerli mesailerini harcayıp önemli hizmetleri yerine getiren il, ilçe, kadın, gençlik kolları ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum.

Yaklaşan yerel seçimlerde; belediye başkan aday adaylarımıza birlik ve beraberlik içerisinde partimize yakışır bir şekilde sürece katkı sağlamalarını ve seçilecek belediye başkanımıza destek olup yerel seçimlerden başarılı ve yüzümüzün akıyla sonuçlandırmamızı Allahım bizlere nasip etsin.

Ak partide adayların fazlalığı demokratik olgunluğun, çok renkliliğin bir göstergesi sayılmaktadır. Biz bundan mutluluk duymaktayız. Neticede genel merkezimiz tarafından bir kişi aday gösterilecektir. Ve o aday ak partinin adayı olacaktır. Kırgınlık, dargınlık bizim siyasi geleneğimizde bulunmamaktadır. Dolayısı ile kim aday gösterilirse hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde onu destekleyeceğiz.

Ülkemizin ve özellikle ilimizin basiretli idarecilerle çalışmasına ihtiyaç olduğu ve birlikteliğe çok daha fazla gereksinim duyduğumuz bu günlerde şahsım ve oluşturulacak yönetim kurulumuza güvenen destek veren tüm kurullarımıza milletvekilimize ve Allahın bizlere ve memleketimize Dünya Liderimiz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a mahcup etmemek için ..durmak yok yola devam..

Allah yar ve yardımcımız olsun. Hepinizi saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyor sizleri Allaha emanet ediyorum.