Programa AK Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, AK Parti İl Yönetimi Üyeleri, Ak PArti Gençlik Kolları Başkanı Fatih Eraslan, Gençlik Kolları üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program öncesi camii girişinde Gençlik Kolları Başkanımız Fatih Eraslan ve GEnçlik Kolları üyelerimiz vatandaşlara gül suyu ve mevlit şekeri ikramında bulundu.  Gençlik Kolları Başkanımız Fatih Eraslan yaptığı açıklamada, "18 Mart'ta Çanakkale Şehitlerimiz nezdinde tüm şehitlerimizi anıyoruz.Çanakkale savaşı milletimizin var olup olmama savaşıdır. Bu savaş bütün Dünya'ya 'Çanakkale Geçilmez.' dedirterek, zafere ulaşmııştır. Dün ecdadımız üzerlerine düşen vazifeyi yüzbinlerce şehit vererek yerine getirmiştir. Atalarımız bu topraklar için kendilerine düşen tüm görevleri layıkıyla yerine getirmişler, bu topraklara namahrem elini değdirmektense ölmeyi şeref sayarak şehitliğe sevinçle uçmuşlardır. Vatanı sevmek, düşmanlara onu terk etmemek, kendisine karşı gelebilecek her türlü zarara karşı gerekli tedbirleri almak ve gerektiği zaman onun için canını vermek kutsal bir vazifedir. Biz de bu vazifelerini gözlerini bile kırpmadan ölüme yürüyen, şehadet mertebesine ulaşarak yerine getiren ecdadımıza minnet borcumuzu bu şekilde ödemek istedik. Onların ruhlarına bir dua da biz göndermek istedik. Okunan Kur'an-ı Kerim'i ve dualarımızı Allah kabul eder inşallah" dedi.

Programa vatandaşların gösterdiği yoğun ilgi dikkatlerden kaçmazken, bazı vatandaşlar, "Bu programı organize eden gençlere teşekkür ediyoruz. Genç nesiller, atalarını,geçmişlerini, bu topraklar uğranda canlarını feda edenleri unutmadıkça bu vatan dimdik ayakta kalacaktır." şeklinde açıklamalarda bulundu.