'Bayburt'umuza gerekli hizmetleri sizin de katkılarınızla birlikte yapacağız' diyen Memiş, " Gazeteciler, basın bu şehrin hafızasıdır. Dolayısıyla biz hafızamızı verimli bir şekilde kullanmanın çabası içerisinde olacağız" açıklamasını yaptı.

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ın 5 yıl içerisinde yaptığı hizmetlerin kaldığı yerden devam edeceğini belirten Memiş, " Bayburt Belediyesi devamlılığı esas alacaktır. Seçilirsek başkanımızın kaldığı yerden yani altyapı, atık su, arıtma tesisi ve içme suyu projeleri kesinlikle tamamlanacaktır. Sadece belediyede başkanın ismi değişecektir. Ben şunu çok önemsiyorum. Basın bizi doğrular noktasında uyaracak. Yapılması gerekenler noktasında uyaracak. Basının tavsiyelerine kulak verip onların ikazlarını dikkate alacağız. "

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yaşar Yıldız ise cemiyet hizmet binasının verimlilik açısından kendilerine yetmediği yeni bir mekâna ihtiyaç duyduklarını belirterek başkan adayı Memiş'ten yeni mekânın sözünü aldı. Yıldız, Bayburt’u ziyaret edecek gazeteci misafirlerin ağırlanması noktasında Bayburt Belediyesi'nin tatil köyü olan Saklı Cennet projesi kapsamında Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'tan istediği yer tahsisini başkan adayı Memiş'ten de talep etti.

  Cemiyet başkanı Yıldız, bunun Bayburt'ta turizmin yaygınlaşması açısından önemli olduğunu vurguladı.