Şair Zihni  Kültür Merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısına, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal  ile ilçe belediye başkanları, milletvekili aday adayları ile yakınları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kobal ; Ak Parti ,13 yıllık bir siyasi parti olsa da,aslında,asırlar öncesinden başlamış kutlu bir yürüyüşün,kutlu bir davanın mirasını omuzlarında taşıyan bir parti" olduğunu  söyledi.

Seçim sonuçlarının şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Kobal , "İktidara talip olan kadrolar bu kadrolar. Hizmetin adresi AK Parti. Bu kadrolar bu konuda üzerine düşeni yaptı ve bu işi bir ibadet gibi kabul etti. Bizler halkımızı ve Türkiye 'yi seviyoruz, bunu da hizmetlerimizde gösteriyoruz" dedi.

- Biz Asırlardır Yürüyoruz

Kobal  " Asırlardır,hem vatanımızı hem milletimizi,hem de elimizin ulaşabildiği tüm mazlumları korumak için gözetmek için,dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için mücadeleveriyoruz.biz kökü olmayan,ruhu olmayan,geçmişiyle irtibatlarını koparmış bir parti,böyle bir hareket asla değiliz.bu harekette Abdülhamit han’ın dirayeti;fatih sultan Mehmet’in kahramanlığı,Osman Gazi'nin basireti;Nurettin zengin’in  cesareti sultan Alparslan'ın imanı vardır.bu harekette merhum,Adnan Menderes’in millet uğruna verilmiş canı vardır.

Bu harekette hiç şüpheniz olmasın,eski başbakanlarımızdan profesör Doktor Necmettin Erbakan’ın da alın teri vardır.Bugün ölüm yıl dönümü olan Erbakan hocamızı rahmetle anıyor mekanı cennet olsun."

Bu büyük dava bu kutlu hareket altını çizerek söylüyorum,mensuplarıyla şereflenmez ; tam tersine mensuplarına şeref verir diyen Kobal;  “Ben Yoksam, Dava Da Yok” diyenler daha en baştan kaybetmiş olanlardır.İstişareyi,danışmayı, ortak aklı dışlayan;ortak kararları,şahsi beklentileriyle uyuşmadığı için beğenmeyen bu kutlu davaya haksızlık etmiştir."

Milletvekili sayımızın ikiye çıkmasında emeği geçen Milletvekilimize, Belediye Başkanımıza ,STK' larımıza ,derneklerimize ve halkımıza teşekkürü borç biliyorum.

Yiğit Bayburtlular dava arkadaşlarım millet vekili aday adaylarım tabi bu da yetmiyor biz tarih yazmayı seven bir şehiriz çalışmalarımızı artıracağız önümüzde ki genel seçimde yeni Türkiye'nin başbakanıyla daha çok çalışarak 2023 ,2053, 2071 vizyonumuza ulaşarak bu millete efendi değil hizmetkar olacağız. Sırt sırta,omuz omuza durmadan yılmadan bıkmadan yeni bir tarih yazacağız! Hep beraber sabırla umutla bu büyük davanın tarihine şahit olacağız.

7 Nisandan sonrada aynı duygularla başarılara hep birlikte koşacağız ve 7 Haziranda rekorlar  kıracağız. Adaylarımızın hiç birini birbirinden ayırt etmedik hepsini baş tacı ettik.Çıkmış oldukları bu kutlu yolda başarılar diliyor Allah yar ve yardımcıları olsun."
Belediye Başkanı Mete Memiş  Konuşmasında:

Ak parti siyasetin merkezinde olan muhafazakar demokrat bir kitle partisidir. Cumhuriyet tarihinin en büyük demokratikleşme ve değişim hareketini başlatan AK Parti, kurulduğu 2001’den bu yana girdiği seçimlerin hepsinden başarıyla çıkmış oylarını artırarak iktidarını koruma başarısı göstermiştir. AK Parti’nin geliştirdiği “muhafazakar demokrat” kimlik siyasi cazibe merkezine dönmüştür. Bu cazibeliğini 2015 seçimlerinde gösterecek, göstermeye devam edecektir. Çünkü bizim hedeflerimiz günübirlik değil asırlıktır. AK Parti Türkiye’deki siyaset sistemin gözden geçirilmesi gerektiğine inanmış ve siyaset kurumunu problemlerin çözüm mekanizması haline getirmiştir.  Bizler bu yola çıkarken Allah’tan başkasından korkmadık. Kormayacağız. Hesabı halkımıza ve rabbimize vereceğiz.

Biz 2015 genel seçimlerini yeni türkiye yolunda vesayet rejiminden kurtulma seçimi olarak görüyoruz. Milletimizin yıllardır sırtında taşıdığı ve başına bela olan, önünü tıkayan illegal yollardan, paralel yapılardan kurtulma seçimi ve millet iradesinin tecellisi olarak görüyoruz. 

Toplantı, aday adaylarının hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.