Değerler Eğitimi Dersinde, Yardımlaşma konusu işlenirken “Afgan Kardeşlerimle Harçlığımı Paylaşıyorum” Projesi çerçevesinde yaklaşık 5- 6 bin TL ‘lik gıda yardımı öğrenciler ve öğretmenlerin katılımı ile tüm evlere dağıtımı gerçekleşti.

           Yardımlaşma konusu işlenirken böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Ders Öğretmeni Adil Kacır “ 2012 yılının son gününde güzel bir çalışma örneği göstererek, öğrencilerimiz, aileleri ve Okul aile Birliğimizin katkılarıyla, 2012 yılı yıllık planında olan bir faaliyeti icra ediyoruz. Değerler Eğitimi Dersi kapsamında; paylaşma ve yardımlaşma nedir? algısını öğrencilerimize aşılamak adına, sorgulatmak adına bu duyguyu beraber yaşıyoruz.

   Bu gün belki birçok öğrenci bu akşam yeni bir yıl için değişik programlar, etkinlikler planlarken, bizim öğrencilerimiz kendi harçlıklarından ayırdıkları miktarı Şehrimizde mecburiyetten ikamet eden Afganlı ailelerle paylaşma sevincini yaşıyorlar.”

    İl Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Kalkın ise “ bu projenin hayata geçmesinde sayın Valimiz Hasan İpek’e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Seydi Doğan’a, Kaleardı 75 Yıl İlk ve Orta Okulu Öğrenci, Öğretmen ve Velilerine teşekkür ediyoruz. Yılın bu son gününde Afganlı ailelerimizle bu mutluluğu yaşamaktan onur duyuyoruz” dedi.

         Halfikale Mahallesi, Sevinç Sokaktaki Jamal Ailesine yardım dağıtımı esnasında Neslihan Güzel isimli öğrenci Jamal ailesinin en küçüğü Muhaddese’ye oyuncak hediye ederken, Muhaddese ise Neslihan’ı yanağından öperek karşılık verdi.