Yazısında şehri ve üniversiteyi tekrar ziyaret etmek istediğini belirten Güçlü, Bayburt Üniversitesi’nden övgü ile bahsederek, 10 yıl sonra bölgenin en iyisi olacağını dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta sonunda Erzurum-Bayburt yöresini kısaca gezme fırsatı bulduğunu yazan Güçlü, son 6 ayda gezdiği 20 kent arasında kendisini en fazla şaşırtan kentin Bayburt olduğunu belirtti. Bayburt macerasını anlatmaya, Bayburt Üniversitesi’ne bayıldığını ifade ederek başlayan Güçlü, daha 10 yıllık bir üniversitenin %85 doluluk oranına ulaşmasının dikkat çekici olduğunu bildirdi.

Güçlü, üniversiteye ilişkin övgülerini sıralarken şu ifadeleri kullandı: “Müthiş bir kampüs inşa ediliyor. Aynı tempoyla devam edilir ve inşaatta gösterilen özen bilime de gösterilirse, fazla değil, 10 yıl içerisinde bölgenin en güçlü üniversitelerinden biri haline gelebilir”.

Üniversite idaresinin en büyük desteği, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı ve YÖK Üyesi Sayın Naci Ağbal’dan aldıkları yönünde görüş bildirdiğini ve bunu her fırsatta yinelediğini aktaran Güçlü, “Darısı diğer bakanların, diğer milletvekillerinin başına. Kentlerine böylesi sihirli dokunuşları bulunan milletvekillerini ayakta alkışlamak gerek” dedi.

Güçlü kısa zaman sonra Bayburt’u yeniden ziyaret edeceğini ve ayrıntılı bilgiler paylaşacağı bilgisini okuyucularıyla paylaştı.