Kutlamalar kapsamında Bayburt'ta ilk tören, Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının seslendirilmesi ile başladı.

             Törene Bayburt Valisi Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Cemal Ulusoy, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Burhanettin Altan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Daire Amirleri, Öğrenciler ve halk katıldı.

         Atlı Cirit Oyun Alanındaki Törende Gençlik Spor İl Müdürü Vekili Ahmet Karslıoğlu Açılış konuşmasını yaptı. Karslıoğlu '' Bu yüce Milletin onur ve asaleti ile Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliği ve rehberliğinde 93 yıl önce ulusal kurtuluş mücadelesinin başlatılarak zaferle sonuçlandırıldıktan sonra Cumhuriyetin bekçileri olan gençlere bayram olarak armağan edilen 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

          93 yıl önce Ülkemizi dört bir yandan işgal eden düşmanlara karşı Ulusal Kurtuluş Savaşını başlatan ve zaferle sonuçlandıran Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsuna çıkışının yıldönümüdür. Bu gün kurtuluş meşalesinin yakıldığı gündür. Bu günü gençlere bayram olarak hediye eden Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını coşkuyla kutladığımız gündür.

           Bundan dolayı sizlere emanet edilen bu ülkeyi onun gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağınıza yürekten inanıyor, o gün olduğu gibi bu günde Ülkemiz ve Milletimiz için sizlere ihtiyaç duyulduğunda bu iş için kim var denildiğinde hiç tereddüt etmeden sağınıza ve solunuza bakınmadan ben varım, benim olduğum yerde hiç kimseye ihtiyaç yoktur diyebilecek cesaret ve yürekliliği göstereceğinizi çok iyi biliyor bu duygularla bayramınızı kutluyorum " dedi.

        Tören öğrencilerin hazırladığı şiirlerin okunması, Vali Hasan İpek'e Rekabet Kurumu Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencilerinin çiçek buketi sunmaları Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi ve Karate Takımının gösterileri ile sona erdi.